Hlavní obsah

Úřad zahájil kontrolu e-shopu Mall.cz kvůli úniku 750 tisíc hesel zákazníků

Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) zahájil na začátku října kontrolu internetového obchodu Mall.cz. Zaměří se na zabezpečení osobních údajů zákazníků společnosti, která po hackerském útoku přišla téměř o 750 tisíc údajů o svých klientech, oznámil úřad v pátek.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Internetovému obchodu Mall.cz odcizili hackeři údaje až ke 750 tisícům starších uživatelských účtů. Firma pak v srpnu část hesel vymazala, aby zabránila jejich zneužití. [celá zpráva]

Ohrožena byla starší databáze z roku 2014, zakódovaná nyní již nepoužívaným způsobem, který útočníkovi umožnil některá hesla prolomit.

Společnost v létě kontaktovala zákazníky, kterých se únik hesel mohl týkat, a oznámila jim, že jejich heslo z bezpečnostních důvodů smazala. Také jim sdělila postup, jak si zadat nové heslo.

O výsledku kontroly bude ÚOOÚ informovat po jejím ukončení.

Mall.cz patří do skupiny Mall Group, kterou vlastní investiční skupina Rockaway Capital. Kromě Mall.cz jsou v ní například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Kolonial, Bux, Sporty a Rozbaleno. Obrat skupiny e-shopů dosáhl loni 600 miliónů eur (16,5 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám