I díky ÚZSVM bude ve Stříteži nad Bečvou vybudována bezpečná cyklostezka

20.10.2017 11:34

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK ČR) vyčlenila ze svého fondu v okrese Vsetín celkem 224 pozemků jako majetek pro ně trvale nepotřebný. Tento je postupně přebírán do příslušnosti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

I díky ÚZSVM bude ve Stříteži nad Bečvou vybudována bezpečná cyklostezka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

?Jako jedny z prvních převzal ÚZSVM ve Vsetíně od agentury tři pozemky v katastrálním území Střítež nad Bečvou. Všechny se nacházejí podél silnice 3. třídy ve směru Střítež nad Bečvou – Vidče – Rožnov pod Radhoštěm. Jedná se o zbytkové pozemky, které v majetku státu zůstaly po zaměření tělesa komunikace. Silnice je v tomto úseku velmi frekventovaná s velkým počtem dopravních nehod.

Obec Střítež nad Bečvou má připravený projekt cyklostezky, který kalamitní dopravní situaci pomůže řešit. Vzhledem k tomu, že stavba cyklostezky je plánována i na předmětných pozemcích ve vlastnictví státu, byly rychle učiněny úkony směřující k předání majetku mezi AOPK ČR a ÚZSVM. Odloučené pracoviště ÚZSVM Vsetín převzalo majetek do své správy a připravuje prodej nemovitostí obci.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Jiří Horák, Ph.D. byl položen dotaz

Hrozby

Obracím se na vás jako na zástupce této koalice. Odhlasovali jste, že je pro nás největším bezpečnostním rizikem ruský režim. Opravdu to tak je? Ruska se rozhodně nezastávám ani si nedělám iluze o tom, že nemá imperialistické ambice, ale v čem nás konkrétně ohrožuje? Myslíte, že by na nás zaútočilo,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Frymburský Hraničář už vypluje s turisty přes Lipno

22:03 Turistický spolek Lipenska: Frymburský Hraničář už vypluje s turisty přes Lipno

Od pátku 29. března bude místní i turisty na Lipensku znovu vozit přívoz Hraničář, který jezdí z Fry…