Rekordní rok ruzyňského letiště. Za 9 měsíců odbavili více lidí, než za celý rok 2014

Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaLetiště Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Letištěm Václava Havla prošlo za prvních devět měsíců letošního roku více lidí, než za celý rok 2014. Tempo růstu sice

Letištěm Václava Havla prošlo za prvních devět měsíců letošního roku více lidí, než za celý rok 2014. Tempo růstu sice v září nepatrně oproti jiným měsícům zpomalilo, i tak je ale už téměř jisté, že Letiště Praha pokoří v počtu cestujících za celý rok nový rekord.

Podle zveřejněných statistik Letiště Praha prošlo v září branami všech tří terminálů 1,613 milionu cestujících, o 15,9% více, než před rokem v září. Za celý rok už letiště zaznamenalo 11,78 milionů cestujících, což představuje nárůst 19,21%. V absolutním vyjádření to znamená nárůst o téměř dva miliony cestujících.

Počty cestujících jsou za prvních devět měsíců vyšší, než za celý rok 2014. Tehdy prošlo letištěm 11,1 milionů cestujících.

Zářijové statistiky potvrzují dlouhodobé trendy: letiště roste i díky tomu, že létají do Prahy větší a plnější letadla. Počet pohybů, tedy příletů a odletů, stoupl o necelou desetinu.

Výrazně také roste objem nákladní dopravy na Ruzyni, za prvních devět měsíců odbavilo letiště 60 tisíc tun zboží, což je o 18,7% více, než před rokem.

Pořadí letišť, kam z Prahy létá nejvíce lidí, zůstalo i v září stabilní: první Paříž CDG, následovaná moskevským Šeremetěvem a Amsterdamem. V pořadí měst vede výrazně Londýn.

Tagy letiště praha
1 komentář