Z Londýna do Frankfurtu. Sídlo Goldman Sachs se kvůli brexitu změní, naznačil generální ředitel

Hlavním evropským centrem americké investiční banky Goldman Sachs se místo Londýna stane německý Frankfurt nad Mohanem. Naznačil to na sociální síti Twitter generální ředitel společnosti Lloyd Blankfein. Důvodem má být připravovaný odchod Velké Británie z Evropské unie, tedy takzvaný brexit. Informuje o tom britský server BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn/Frankfurt Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká investiční banka Goldman Sachs (ilustrační foto)

Americká investiční banka Goldman Sachs (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Právě jsem odjel z Frankfurtu. Skvělá setkání, skvělé počasí, opravdu jsem si to užil. To je dobře, protože tam budu trávit mnohem víc času. #Brexit," napsal na svém twitterovém účtu Lloyd Blankfein, generální ředitel americké investiční banky Goldman Sachs.

Migrace, brexit i vztahy s Tureckem. Premiéři a prezidenti se sjeli na summit Evropské unie

Číst článek

V Británii se nyní nachází většina evropských aktivit Goldman Sachs. Banka v Londýně zaměstnává asi 6000 lidí. Finanční ústavy působící v Londýně se však obávají, že takzvaný brexit by mohl omezit jejich přístup k jednotnému evropskému trhu.

Předpokládá se, že právě Frankfurt nad Mohanem bude nejvíce těžit z přesunu bank z Británie do jiných členských zemí Evropské unie. Na plánech pro rozšíření aktivit ve Frankfurtu už pracují například společnosti JPMorgan, Citigroup a Morgan Stanley.

Britská premiérka Theresa Mayová na dotaz ohledně Blankfeinova tweetu uvedla, že nebude komentovat každé jednotlivé prohlášení. „Ale aby bylo jasno, Londýn je a zůstane vedoucím světovým finančním centrem," citovala premiérku agentura Reuters.

Goldman Sachs už dříve uvedl, že se dohodl na pronájmu kancelářských prostor v nové budově ve Frankfurtu, díky čemuž získá místo až pro 1000 zaměstnanců. Nyní má banka ve Frankfurtu zhruba 200 zaměstnanců.

Lloyd Blankfein, generální ředitel americké investiční banky Goldman Sachs | Zdroj: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme