Hlavní navigace

Wi-Fi útok Krack by neměl mít vliv na aktualizovaná PC s Windows

19. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Alex - Fotolia.com
Microsoft 10. října potichu aktualizoval Windows 10 – pokud jste si tento update ještě nestáhli, měli byste tak ve vlastním zájmu učinit co nejdříve.

Špatná zpráva: Kritická hrozba protokolu WPA2, nazvaná KRACK, má potenciál zablokovat zabezpečení Wi-Fi prakticky pro všechna bezdrátová zařízení nebo sítě, což případným útočníkům umožňuje, aby sledovali internetovou komunikaci nebo dokonce vložili škodlivý kód na webové stránky, které navštěvujete. Dobrá zpráva: Pokud používáte počítač se systémem Windows, jste již v bezpečí – alespoň pokud automaticky stahujete a instalujete nové aktualizace.

Microsoft pro Windows Central a několik dalších webů potvrdil, že záplatu vydal v rámci pravidelné úterní aktualizace Patch Tuesday, k čemuž oznámil následující: „Společnost Microsoft vydala bezpečnostní aktualizace 10. října a zákazníci, kteří mají povolenou službu Windows Update a používají aktualizace zabezpečení, jsou automaticky chráněni. Aktualizovali jsme, abychom co nejdříve ochránili zákazníky, ale jako zodpovědný obchodní partner jsme odmítli zveřejnění [této aktualizace], dokud nebudou schopni vyvinout a zveřejnit aktualizace také ostatní výrobci.“

A nyní ještě lepší zpráva: Opravy pro Krack mohou být podle experta Mattyho Vanhoefa, který chybu objevil, zpětně kompatibilní, což znamená, že pokud jste si svůj počítač s Windows aktualizovali, můžete se pravděpodobně bez obav připojit k bezdrátovým sítím, běžícím na neopravených směrovačích.

ICTrocenka

Pokud jste tedy ještě nevyužili aktualizace Windows z minulého týdne, učiňte tak nyní. Provedete to tak, že otevřete nabídku Start a přejdete na Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update. Zde se dozvíte, zda je vaše zařízení aktuální a kdy byl tento stav naposledy zkontrolován.

Zdroj: PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?