Policie Modrava chystá třetí řadu, druhá měla 1,8 mil.

úterý, 17. října 2017, 17:45 TV MediaGuru

Také druhá řada Policie Modrava měla nadprůměrné výsledky, i když první řadu nepřekonala.

Policie Modrava, foto: TV Nova

Policie Modrava, foto: TV Nova

Druhá řada Policie Modrava, jejíž závěrečný díl odvysílala televize Nova v neděli 15. října, zaznamenala v průměru 1,8 milionu diváků starších 15 let (podíl 41 %). Celkový výsledek první řady tak nebyl sice překonán (průměr 2,17 mil. D15+, share 48 %), přesto se Policie Modrava zařadila k nejúspěšnějším pořadům letošního roku a její závěrečný díl s více než 2 mil. diváky je zatím nejsledovanějším pořadem roku 2017.

Jak ukazuje graf níže, sledovanost seriálu se postupem doby zvyšovala. Celkový průměr všech osmi dílů byl ovlivněn prvním dílem, který zhlédlo méně než 1,5 milionu diváků. Postupně se ale seriál dostal na dva miliony diváků.

Sledovanost Policie Modrava II (tis.), 15+

ATO-Nielsen Admosphere

Seriál byl úspěšnější v širší divácké skupině 15+ než v mladší 15-54. Zde představoval průměrný podíl na sledovanosti 37 %. TV Nova i po skončení Policie Modrava nabídne v neděli původní detektivní seriál. Od neděle 22. října nasadí novinku Dáma a král. V hlavních rolích se objeví herci Matěj Hádek, Tereza Hofová, Miroslav Donutil, Jan Cina či Anna Linhartová.

TV Nova ve středu dopoledne oznámila, že připravuje třetí řadu seriálu. Natáčet ji začne v příštím roce. „Téměř mě dojaly některé příspěvky divaček na Facebooku Policie Modravy, když zjistily, že se bude vysílat poslední osmý díl. Nechtěly, aby jejich oblíbený seriál skončil… Budou si bohužel muset chvíli počkat, ale mám pro ně pozitivní zprávu. Připravujeme třetí řadu seriálu, kterou začnu točit příští rok. Všechny příznivce srdečně zdravím a doufám, že se jim i další pokračování Policie Modravy bude líbit,“ říká k seriálu jeho autor a režisér Jaroslav Soukup.

„Premiérové díly druhé řady seriálu Policie Modrava opět trhaly rekordy sledovanosti a znovu potvrdily status nejoblíbenějšího českého seriálu na televizních obrazovkách. Není proto jistě překvapením, že jsme se rozhodli pokračovat v této úspěšné spolupráci s panem režisérem Soukupem a diváci se mohou těšit na další premiérové díly, které pro ně chystáme,“ uvedla Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

-mav-