CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

17. 10. 2017

0 komentářů

Exekuce pro podnikatele? I ty mohou být neoprávněné

 

Přestože se to nestává příliš často, tak i exekuce podané na podnikatele mohou býti v jistých případech neoprávněné. Tato situace pak může podnikateli navodit nepříjemné problémy.

Loading



 

Obzvláště nepříjemné může být pro podnikatele, kteří ručí celým svým majetkem. Proti exekučnímu příkazu nikdo nic neudělá. Podle exekučního řádu je podání odvolání nepřípustné. Jak ale zastavit exekuci, která vznikla nesplacenou pohledávkou a ta již byla uhrazená?

Na exekuci je možné podat návrh na zastavení exekuce v době do 15 dnů ode dne, kdy se povinný dozvěděl o důvodu zastavení exekuce. Tento návrh zároveň musí obsahovat veškeré náležitosti spojené s exekucí tak, aby je exekutor nemohl odmítnout.

Pokud by exekutor pro nedodání potřebných dokumentů přeci jen exekuci nezastavil, pak je již možné se proti řízení odvolat a dostat tak celou věc na projednání u exekučního soudu.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Jak zapůsobí soud Bankmana-Frieda na krypto?

Někdejší hvězda kryptosektoru Sam Bankman-Fried nejspíše půjde do vězení, soud ho usvědčil z podvodu. Pád jeho dříve miliardové burzy FTX negativně ovlivnil i celé odvětví, ale v konečném důsledku to vlastně může být i pro něco dobré.

Text: Karel Pučelík

Foto: Zdroj: Pixabay.com

08. 11. 2023

Komentář: Přístup státu k dluhům škodí ekonomice naší země

V posledních letech jsme svědky populistického přístupu k dluhové problematice. Aktuálně je v řešení novela insolvenčního zákona, která vyvolává zejména mezi odbornou veřejností intenzivní debatu. Jedna strana bezvýhradně a za všech okolností podporuje dlužníky, ta druhá apeluje na zákonodárce, aby se v legislativních změnách neunáhlili. Vynechejme nyní samotné technikálie celého […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 08. 2023

Novela insolvenčního zákona: Dluhy zdravých a práceschopných neplatičů zaplatí všichni občané

Plošným zkrácením doby oddlužení z pěti let na tři roky riskuje vláda nedůvěru občanů, hrozbu morálního hazardu, deziluzi společnosti a její rozdělení na řádně splácející a neplatiče. V době, kdy se oznamují úsporná opatření, která mají pomoci omezit rozpočtový schodek, snižovat veřejný dluh a zlepšovat ekonomickou situaci země, je […]

Text: Redakce

Foto: Pixabay

19. 05. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *