Palladium plánuje desítky milionů korun do přestavby

úterý, 17. října 2017, 14:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Po 10 letech na trhu investuje Palladium desítky milionů do interiérů.

Nákupní centrum Palladium po 10 letech na trhu plánuje v průběhu následujících dvou letinvestice ve výši desítek milionů korun do přestavby svých interiérů. Již nyní investovalo do rekonstrukce toaletních zařízení a fasády. „Pravidelně obměňujeme naše retailové nájemce. Nyní se jejich obměna pohybuje okolo 5,5 % nájemní plochy za rok a na všechny uvolněné jednotky je již dopředu řada nových nájemců,“ vysvětluje Karel Skalický, zástupce managementu Palladia, které od roku 2015 vlastní německá společnost Union Investment Real Estate.

Podle Karla Skalického má Palladium stabilně dobré výsledky. Denní průměrná návštěvnost v současnosti přesahuje 47 tisíc návštěvníků, na začátku roku 2008 to bylo okolo 30 tisíc. Každý rok se meziročně zvýší o 5 až 7 %. „Tomu odpovídá i obrat našich nájemců, který také stabilně roste,“ podotkl Karel Skalický. V době před vánočními svátky se v jeden den může v Palladiu objevit až 75 tisíc návštěvníků.

Palladium v současnosti nabízí na ploše téměř 40 tisíc m2 okolo 170 obchodů a služeb a 30 kaváren a restaurací. Právě v sekci občerstvení došlo v centru v poslední době výrazných změn. V září zde byla otevřena první pobočka Pizza Hut na českém trhu, přibyla nová restaurace Ugo salaterie. Nové je také fitness centrum Jatomi. Kromě retailových prostorů jsou součástí Palladia také kancelářské prostory a podzemní garáže s kapacitou 900 parkovacích míst.

U příležitosti 10. výročí připravilo Palladium na víkend 20. až 22. října videomapping z dílny umělců skupiny Hyperbinary, kteří stojí za realizací videomappingu na Pražský orloj, kostel sv. Ludmily či dubajskou budovu Soukh al Bahar při otevření nového obchodu Sephora. Šestiminutová projekce bude promítána na budovu centra po celý víkend, vždy od 19 do 22 hodin. „Naší projekcí The Modern Jewel chceme vzdát hold tomuto místu, které na nás dýchá historií a citlivě ji zachovává i ve své moderní urbanistické podobě,“ vysvětluje Martin Pošta, producent umělecké skupiny Hyberbinary a ředitel festivalu světla Signal.

Vizualizace videomappingu na nákupní centrum Palladium, foto: Hyperbinary

Vizualizace videomappingu na nákupní centrum Palladium, foto: Hyperbinary

Oslavy výročí zahájí koncert bubenické formace Tokhi & Groove Army a kapely Lake Malawi a Eddie Stoilow. Součástí oslav budou také akrobatické exhibice, taneční vystoupení, módní přehlídky či slevové více než 80 obchodů Palladia. Pátečním i sobotním programem provede Leoš Mareš. 

Palladium je jedním z 90 obchodních center, které se nacházejí v České republice. K nim je potřeba připočíst okolo dvě stě retail parků a hi-street lokality v centrech městech. Nových obchodních center již příliš nepřibývá, protože trh je už více méně saturován. Stávající centra tak přistupují k remodellingu, rekonstrukcím a rozšíření. V Praze se v říjnu otevřelo zrekonstruované Centrum Chodov, které se rozrostlo z necelých 61 000 m2 na 102 266 m2. K rozšíření také přistoupilo obchodní centrum IGY České Budějovice. Celkem by mělo v České republice letos vzniknout 57 tisíc m² nových obchodních ploch.

-stk-