Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fanda rockové hudby si vzal život: Kvůli nemoci měl celé noci country halucinace

Muž nemohl v noci spát kvůli halucinacím country hudby, po třech měsících spáchal sebevraždu.
Muž nemohl v noci spát kvůli halucinacím country hudby, po třech měsících spáchal sebevraždu.  (Autor: koláž blesk.cz/profimedia)
Autor: aba - 
16. října 2017
22:05

Hasič v penzi Glen Mitchell z Anglie miloval rockovou muziku. Když byl ale se ženou na koncertě, kde hrála hudba až příliš nahlas, spustilo to u něj nemoc, kvůli které se nakonec zabil.

Glen Mitchell (†53) byl milovníkem rockové hudby. Měl rád U2 a AC/DC a se ženou rádi chodili na koncerty. Ten poslední byl ale příliš hlasitý, dokonce tak, že se rozhodli odejít. U Glena to ale spustilo nemoc zvanou tinnitus neboli šelest v uších.

Glen tak neustále slyšel silné zvonění v uších, a tak i zvuk varné konvice na vodu byl pro něj bolestivý. Sekundárně ale trpěl i zvukovými halucinacemi, které ho postihovaly hlavně v noci.

Bývalý hasič často nemohl spát, protože v hlavě slyšel hudbu, která nehrála. V jeho případě to bylo country a western a jeho žena vypráví, jak si z toho jako milovník rocku dělal legraci, že se něco takového děje zrovna jemu.

„Glen chodil do 4 do rána po ulicích a snažil se unavit natolik, aby si prostě lehl a spal a nevnímal tu muziku,“ vypráví jeho žena Linda. Podle ní začal Glen trpět zoufalstvím a depresemi ze strachu, že se nikdy neuzdraví.

„Nakonec jsme šli za doktorem, který nás ale odbyl. Neřekl nám, ani kam se obrátit s návaly paniky ani s problémy se sluchem. Zdálo se, že to nikoho nezajímá, a cítili jsme se velmi osamocení,“ vzpomíná Linda. Glen nakonec psychický nápor nevydržel a 12 týdnů po diagnostikování problému se zabil.

„Byla jsem za Glena vdaná 10 let, spolu jsme ale byli 22 let a vedli jsme spokojený život. Glen byl šťastný a zdravý muž, který poctivě pracoval a byl v dobré kondici. Všechno se ale změnilo tak rychle, že je těžké to vůbec pochopit,“ říká Linda o těžkých časech v jejím životě. Jejich příběh zveřejnila hlavně proto, aby upozornila na problém, kterým tinnitus je. „Chci dostat tuhle nemoc do povědomí lidí, zvláště pak kvůli nepochopitelné reakci doktorů, kteří vám prostě doporučí, abyste žili svůj život dál. Kdyby můj muž dostal nějakou psychickou pomoc, nemuselo by se to stát,“ uzavírá Linda.

 

 

 

 

agfor ( 17. října 2017 12:48 )

To je fakt. Kolega má tinitus taky - způsobili to doktoři a říká, že v uchu neslyší nic jiného než šum, zvonění s různou intenzitou. A doktoři ? Ti na něj se rou. Hlavně, že platí výpalné dobytkům ve VZP.

nick55 ( 16. října 2017 22:14 )

V čem jedete vy blbci z Plesku ? Aspoň si ten " překlad " upravte, za to vás někdo platí, za tyhle bláboly ????

Zobrazit celou diskusi