Potíže UniCredit Bank trvají. Zákazníci se potýkají s omezením služeb

Klienti UniCredit Bank, kterým minulý týden několik dní nefungovalo internetové a mobilní bankovnictví, se stále potýkají s některými omezeními služeb. U digitálních aplikací se to týká přehledu platebních a kreditních karet, se zpožděním se může zobrazovat transakční historie a není dostupné zobrazení nezaúčtovaných transakcí, řekl ČTK mluvčí banky Petr Plocek.

Pokud klienti potřebují podrobné informace ke svým účtům, mohou se podle mluvčího banky obrátit na kteroukoli pobočku nebo na zákaznické centrum. Banka podle něj pracuje na tom, aby dané funkce zprovoznila co nejdříve.

On-line bankovnictví a mobilní bankovnictví má být dostupné s funkčností většiny hlavních prvků, jako jsou zadávání plateb, trvalé příkazy a inkasa. Klientům by také měly chodit autorizační SMS pro aktivaci a odblokování mobilního bankovnictví, fungovat má dobíjení mobilních telefonů a k dispozici má být i přehled investic a termínovaných vkladů.

Týden s problémy

Některé služby banky přestaly před týdnem fungovat po víkendové odstávce, jejímž cílem bylo „inovovat interní bankovní systém,“ jak banka uvedla na svém webu. Jenomže nejméně od pondělí do středy přetrvávaly problémy. I když ve středu odpoledne ohlásila banka, že internetové a mobilní bankovnictví zprovoznila, vyřešeno úplně nebylo.

Hned druhý den web Hospodářských novin upozornil na stížnost evropského balíkového přepravce GLS, který měl stále problémy s on-line bankovnictvím, ale i dalších klientů, kteří se na banku obracejí na oficiální facebookové stránce.

V neděli zase napsal web iRozhlas o výpadku u platebních karet s tím, že klientům například nešlo zaplatit u obchodníků nebo vybrat z bankomatů. Podle mluvčího banky se dočasný výpadek týkal několika desítek lidí a problém byl vyřešen.

Na svých oficiálních stránkách UniCredit Bank stále v sekci novinky upozorňuje na omezení internetového a mobilního bankovnictví.

UniCredit Bank na českém trhu začala působit v listopadu 2007. Česká pobočka vznikla spojením finančního ústavu HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má dohromady v Česku a na Slovensku téměř 700 tisíc klientů.