Amazon postaví v Boltonu nový sklad, práci zde najde 1200 lidí

Společnost Amazon má v plánu postavit v britském Boltonu nový sklad, který zaměstná až 1200 lidí. Půjde o zařízení nové generace, kde budou lidé pracovat vedle robotů, a otevřít se má příští rok.

Amazon pokračuje ve své překotné expanzi v Evropě, zejména ve Velké Británii. V zemi to bude již třetí sklad, který se otevře na severozápadě. Jak uvedl ředitel společnosti Stefano Pereno, chystaný sklad navýší celkový počet pracovních míst v oblasti na 3500. Amazon bude mít po celé zemi do konce letošního roku 15 tzv. doplňovacích center, kde najde zaměstnání celkem 24 000 lidí. Společnost již začala pro centra shánět vhodnou pracovní sílu, např. operační manažery, inženýry, pracovníky do HR oddělení nebo IT specialisty.

Perego se nechal slyšet, že personál v Boltonu může očekávat „konkurenceschopné mzdové ohodnocení“ a propracovaný systém benefitů. Pracovní podmínky ve skladech Amazonu se nicméně v posledních letech staly předmětem zájmu politiků i úřadů, a to nejen ve Velké Británii. Minulý rok se na Amazon snesla kritika kvůli údajně nesnesitelným pracovním podmínkám ve skladu ve skotském Dunfermlinu. Prý se tak stalo po nařčení společnosti, že potrestala některé pracovníky za to, že si vybrali nemocenskou.

Loni Amazon oznámil, že letos otevře doplňovací centra ve městech Daventry, Doncaster, Warrington a Tilbury a celkem zaměstná zmíněných 3500 lidí. Sklad v Daventry zahájil svou činnost v únoru, ostatní začaly fungovat nedávno. Společnost má ve Velké Británii také výzkumně-vývojové centrum v Edinburghu a Cambridge, které se věnují výzkumu systémů na rozpoznání hlasu, dronů nebo vývoji internetových a mobilních nákupních služeb Amazonu. Jak uvádí web theguardian.com, do konce roku by ve zdejších centrech mělo pracovat celkem 1500 lidí.

 

Zdroj: theguardian.com