Po dlouhých letech se v říjnu rozjely stavební práce v Patočkově ulici v Praze 6. Po osázení stromy kvůli vysoké prašnosti v okolí se nyní dočká i „tichého“ asfaltu, který by lidem měl zpříjemnit bydlení v těsné blízkosti jedné z důležitých dopravních tepen metropole. Nicméně rekonstrukce s sebou přináší i negativa.

Těmi je například zhoršená doprava a tvoření dlouhých kolon. To si přeje radnice Prahy 6 změnit. „V souvislosti se zprovozněním tunelového komplexu Blanka došlo v Patočkově k výraznému navýšení provozu, z toho důvodu jsme jako jedno z opatření požadovali instalaci tichého asfaltu, který by alespoň částečně pro obyvatele nárůst provozu eliminoval,“ řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

S problémy v dopravě se potýká také Praha 5:

Prázdniny by byly lepší

Městské části se nelíbí výběr termínu a na poslední chvíli se snaží situaci zlepšit. „Takto rozsáhlé omezení  provozu by v prázdninovém období bylo pro tisíce řidičů mnohem přijatelnější,“ uvedl dále starosta. Praha 6 se podle jeho slov také pokusí co nejvíc zmírnit dopady této uzavírky na jednu z klíčových dopravních tepen.

„V této souvislosti hledáme v součinnosti se státní i městskou policií možnosti, jak nejlépe zprůjezdnit dotčené křižovatky a zároveň zvýšit bezpečnost chodců, zejména dětí, u ZŠ J. A. Komenského. Zároveň se diskutují úpravy a dodatečná instalace dopravního značení tak, aby se řidiči lépe orientovali a snáze našli místa, která mohou využít k otočení do opačného směru,“ doplnil na závěr. Toho se však lidé dočkají nejdříve ke konci října.

Fotogalerie
20 fotografií