Hlavní navigace

Do Fast ringu naskočilo první sestavení z vývojové větve Redstone 4 [Windows Insider]

16. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Kdo se chtěl odhlásit z Fast ringu a neudělal to, setká se s raným sestavením z vývojové větve Redstone 4.

Stalo se, před čím jsme varovali a na co upozorňoval každého Microsoft prostřednictvím e-mailu a dalších kanálů. Vývoj Windows 10 Fall Creators Update skončil, přičemž firma vpustila do Fast ringu první sestavení další vývojové větve, kterou prozatím známe pouze pod kódovým označením Redstone 4. Kdo chtěl s testováním raných sestavení skončit a nestihl se odhlásit od Fast ringu, bude muset pravděpodobně provést čistou instalaci stabilní verze Desítek. Leda by se nějakým omylem vyhnul instalaci Windows 10 Insider Preview build 17017, který je od pátku dostupný pro počítače připojené k Fast ringu. Toto sestavení získává také kanál Skip Ahead.

Novinky v sestavení 17017

První novinka dává možnost Cortaně vytvářet kolekce vašich zájmů. Dále již nebude docházet ke schizofrennímu zobrazování upozorňování z Cortany v jejím ovládacím panelu. Tato oznámení budou k dispozici spolu s ostatními v Centru akcí. Než k tomu dojde, bude to však chvíli trvat. Tyto přídavky nemá cenu dále rozebírat, jedná se o novinky pro vybrané publikum, k němuž Česko stále nepatří.

Cloud24

Ve Windows 10 byla správa položek při spuštění přesunuta na dostupnější místo, tj. do Správce úloh. Teď je ale možné tyto položky spravovat také v Nastavení, což je logičtější. Pro většinu lidí tak bude správa ještě dostupnější. Protože se stále nacházíme v začátcích vývoje, nenabízí ani toto sestavení zásadnější hmatatelné novinky. Dále se jedná jen o řadu oprav.

Seznam všech změn naleznete na blogu Windows Experience.

Správa položek po spuštění je kromě Správce úloh nyní dostupná také v Nastavení Správa položek po spuštění je kromě Správce úloh nyní dostupná také v Nastavení

Byl pro vás článek přínosný?