Hlavní obsah

Britská automobilka Vauxhall propustí čtyři stovky lidí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Vauxhall propustí zhruba 400 lidí z továrny v Ellesmere Port v důsledku špatných prodejních výsledků. Informoval o tom zpravodajský server BBC. Zpráva přichází nedlouho poté, co koncern PSA dokončil převzetí automobilky Vauxhall a německé značky Opel od americké General Motors letos v srpnu.

Foto: Profimedia.cz

Britská automobilka Vauxhall propustí zhruba 400 lidí z továrny v Ellesmere Port v důsledku špatných prodejních výsledků.

Článek

Výrobce podle svých slov čelí obtížným podmínkám na evropském trhu, proto se rozhodl sloučit dvě dosavadní pracoviště do jednoho. Podle PSA byly totiž výrobní náklady v Ellesmere Port o poznání vyšší než v jiných továrnách koncernu.

Vauxhall celkem v Británii zaměstnává okolo 4500 lidí, z nich 1800 v Ellesmere Port. V Ellesmere se vyrábí především modely Vauxhall Astra. Původně šlo o britskou verzi modelu Opel Kadet, později Opel použil britské jméno pro nástupce kadetů Opel Astra. Společnost dále vyrábí dodávky v anglickém Lutonu.

Po akvizici Vauxhalu a Opelu, které do té doby patřily General Motors, se skupina PSA stala druhým největším evropským automobilovým výrobcem po skupině Volkswagen. Opel zaměstnává zhruba 33 500 lidí v Německu, Polsku, Maďarsku, Rakousku, Španělsku a Itálii. Ekonomové již dříve upozorňovali, že bude nutné přistoupit ke snižování nákladů, aby se akvizice obou automobilek skupinou PSA vyplatila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám