CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.663 -0,22%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

13. 10. 2017

0 komentářů

Největší česká zdravotní pojišťovna získá od nového roku téměř 3000 nových klientů

 

Přechody pacientů zdravotních pojišťoven k podzimnímu termínu zaznamenávají všechny pojišťovny. Avšak pouze tři pojišťovny zaznamenaly nárůst. Na ty zbylé pak připadl úbytek.

Loading



 

Nejvíce klientů získá v lednu příštího roku Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). „I v prvním letošním přeregistračním období od 1. ledna do 31. března skončila VZP v plusu, konkrétně o 2868 klientů,“ řekl k výsledku mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Druhý největší přírůstek eviduje Vojenská zdravotní pojišťovna (VoZP), která bude mít oproti letošnímu roku 764 klientů navíc.

Naopak nejvíce pojištěnců odchází od Revírní bratrské pokladny (RBP), která je mezi pojišťovnami druhou nejmenší. Od ledna příštího roku bude mít o 1635 klientů méně. „Revírní bratrská pokladna již není ochotna do náboru pojištěnců vkládat stejné nebo dokonce vyšší penzum prostředků jako v předchozím období,“ uvedl za pojišťovnu asistent jejího ředitele Jan Vomlela.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Začíná pokus o znárodnění části pojistného trhu?

Foto: Pixabay V poslanecké sněmovně je projednávám cizinecký zákon. Podle něj by v příštích pěti letech směl cizince pojišťovat pouze jeden subjekt, a to Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky (VZP). Jedná se o pokus o znárodnění části pojistného trhu a snahu o omezení hospodářské soutěže?

Text: Daniel Mareš

22. 06. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *