Dálnice D6 v Karlovarském kraji bude bez poplatků. Řidiči už ji nemají objíždět

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
13. 10. 2017 10:15
Řidiči mezi Chebem a Karlovými Vary již nebudou muset platit za dálniční známku. Ministerstvo dopravy vyhovělo žádosti kraje. Lidé zpoplatněné úseky stále více objížděli a v okolních obcích tak houstla doprava.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Karlovy Vary - Dálnice D6 v Karlovarském kraji bude od příštího roku sjízdná bez dálničního poplatku. Ministerstvo dopravy vyhovělo žádosti kraje, aby se celý úsek mezi Chebem a Karlovými Vary vyjmul ze sítě zpoplatněných silnic. Informoval o tom web Deník.cz.

Ministerstvo původně zvažovalo, že zruší poplatky jen na úseku okolo Sokolova, který slouží jako obchvat města. Nakonec se ale ministr Dan Ťok (za ANO) zřejmě nechal přesvědčit argumenty, že by se tím dálnice rozkouskovala na několik placených a neplacených úseků.

"Obchvat Sokolova v délce zhruba deseti kilometrů byl logickým krokem, který by ale způsobil řadu dalších potíží. Zůstal by zpoplatněn pětikilometrový úsek mezi Sokolovem a Karlovými Vary a šestnáctikilometrový mezi Sokolovem a Chebem. Řidiče by to mátlo a ve výsledku by dálnici objížděli ještě víc než dnes," řekl serveru Ťok.

Ministr se před týdnem setkal i se starosty obcí v Karlovarském kraji. Všichni jej přesvědčovali, že současný stav je špatný a na dálnici by se platit nemělo.

V obcích okolo dálnice doprava několikrát zhoustla a lidé, kteří známku nutně nepotřebují, dálnici objíždějí. Vyhýbání se placené dálnici není jen snahou českých řidičů. I Němci se často na čerpacích stanicích snaží zjistit, jak se lze dálnici vyhnout.

Dálnice D3 je delší. Prodloužila se o dalších 5 kilometrů | Video: Aktuálně.cz
 

Právě se děje

Další zprávy