CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

12. 10. 2017

1 komentář

Banky musí letos poprvé poskytnout informace o účtech daňových nerezidentů

 

Státy bojují proti daňovým únikům. Banky musí letos poprvé poskytnout informace o daňových nerezidentech a jejich účtech.

Loading



 

„Rok 2016 je tedy prvním rokem, za nějž mají finanční instituce povinnost informace poskytnout, a to během roku 2017,“ upozorňuje Gabriela Ivanco, daňová poradkyně společnosti Mazars. České banky poskytují informace Specializovanému finančnímu úřadu ČR.

Vlastníci zahraničních účtů si poměrně často neuvědomují, že v zemi svého daňového rezidentství mají povinnost zdaňovat své celosvětové příjmy,“ říká Ivanco.

„Komerční banka za rok 2016 oznamovala zhruba dvacet tisíc klientů, daňových nerezidentů,“ říká Michal Teubner z Komerční banky a dodává: „V rámci CRS reportu byly oznámeny příjmy v řádu stovek milionů korun. Nejvyšší částky se týkaly hrubých příjmů z prodeje finančního majetku.“

„Letos budou vyměňována data za rok 2016 mezi zhruba padesáti státy, v příštím roce to budou data za rok 2017 mezi přibližně 120 zeměmi,“ uvádí mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová.
Zdroj : E15.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Milos Zeling

    13 října, 2017

    ahoj
    Potřebujete půjčku nebo financování, řešit své finanční potíže a realizovat svůj projekt. Jsem k dispozici všem, kteří splňují nezbytné podmínky. Nabízíme krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé půjčky a naše převody jsou poskytovány bankou k zabezpečení transakce. S pevnou úrokovou sazbou ve výši 3% za rok a za velmi výhodných podmínek dostanete půjčku bez protokolu. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat na této e-mailové adrese, abyste zjistili životnost vašich projektů a našli chuť života.

    E-mail: miloszelingr.uver@seznam.cz

    Odpovědět