Hlavní obsah

Vietnam sužují katastrofální záplavy, úřady hlásí desítky mrtvých a zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Masivní záplavy ve Vietnamu způsobené tropickou bouří si vyžádaly už nejméně 46 obětí. Dalších 34 lidí je pohřešováno a jednadvacet lidí utrpělo zranění. Bleskové povodně a sesuvy půdy hlásí úřady ze severní a střední části země. Ve čtvrtek o tom informovaly agentury Reuters a AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy ve VietnamuVideo: Reuters

 
Článek

„Mobilizujeme všechny síly, abychom pohřešované našli,“ prohlásil jeden z pracovníků záchranných složek.

Úřad pro předcházení přírodním katastrofám oznámil, že 200 tisíc lidí v severní provincii Ninh Binh dostalo příkaz k evakuaci. Téměř 320 domů se podle úřadu zřítilo a téměř 34 tisíc dalších objektů bylo poškozeno nebo zatopeno.

„Celá naše vesnice prožila bezesnou noc. Je nemožné čelit téhle velké vodě, je to nejsilnější za poslední roky,“ řekl Vietnamské televizi obyvatel vesnice v provincii Hoa Binh.

Foto: Trinh Duy Hung, ČTK/AP

Vietnamští vojáci zachraňují prase v provincii Thanh Hoa.

Postiženo bylo také Thajsko

V šesti centrálních a severních provinciích země bylo poničeno přes 8 tisíc hektarů rýžových polí, velká voda rovněž zabila či odnesla na 40 tisíc zvířat.

Nejhůře postižená provincie Hoa Binh na severozápadě země vyhlásila stav nouze a otevřela stavidla přehrady Hoa Binh, která je největším hydroelektrárenským dílem v zemi. K tomuto kroku úřady nepřistoupily již řadu let.

Záplavy zasáhly rovněž sedm ze 77 provincií Thajska. V zemi, která je druhým největším vývozcem rýže na světě, bylo povodněmi zasaženo více než 480 tisíc hektarů zemědělské půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám