reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Procesory Intel s grafikou Vega, aneb jak vznikají fámy

11.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Procesory Intel s grafikou Vega, aneb jak vznikají fámy
Už na začátku tohoto roku se spekulovalo o tom, zda se AMD nespojí s Intelem ve snaze přinést na trh výkonný procesor s integrovanou grafikou. Šlo by tedy spíše o procesor Intelu využívající technologie AMD. Nyní se tyto fámy objevují znovu.
O procesorech Intel s grafikou využívající technologie AMD se mluvilo už v lednu a únoru, ovšem Intel sám brzy tyto zkazky ukončil tím, že je prostě popřel. Nyní se však objevila trošku podezřelá fotografie jistého slidu firmy Intel, která zdánlivě jasně odkazuje na Vegu, a tedy nejnovější GPU od firmy AMD. 
 
 
Obrázek je řádně rozostřen a slide není ani vyfocen celý, jak se na takový správný pokus o leak sluší a patří. Hned ale musíme zpozornět, když si čteme řádky Vega Inside, Mobile Performance Outside, které moc nesedí k případu, že by Intel chtěl spojit procesory Intel s GPU Vega. A co by měl s tímto mít společného onen člověk, který je v pozadí daného slidu? Naštěstí nemusíme pátrat dlouho, abychom se dopídili pravdy.
 
 
Snadno lze najít další podobné části prezentace, které už jasně ukazují, že nejde o GPU Vega, ale o jistého zaměstnance, který se jmenuje Vega. Jedná se tak o součást prezentace z tzv. Employee Appreciation Campaign, v rámci níž se Intel snaží motivovat své zaměstnance a s jejich jmény spojit své jednotlivé úspěchy či technologie. 
 
Čili opravdu nepůjde o mobilní procesory s GPU Vega a vytvoření nové značky Vega Inside na motivy staré Intel Inside. To by ostatně bylo poněkud uhozené, neboť značka Intel Inside byla vytvořena právě proto, aby se Intel lépe distancoval od jiných procesorů x86 konkurenčních výrobců. Modifikovat tuto značku s využitím jen jedné generace produktu firmy AMD pak rozhodně nedává smysl, ale o tom už není třeba ani uvažovat. 
 
reklama