Exkluzivně v říjnovém magazínu Neovlivní.cz: Babišův deal s gangsterem

Milí čtenáři,

už třetím rokem pro vás v redakci Neovlivní.cz připravujeme zprávy ze zákulisí politiky a byznysu, hledáme dosud neznámé a nepublikované informace, spojení, kontakty, které někomu vynesly kontrakty. V době, kdy se dá článek uplést z hádky dvou lidí na sociálních sítích, se snažíme vyhmátnout to podstatné, co se mimo zraky veřejnosti odehrává. A pomoci vám informovaně se rozhodovat v okamžicích, kdy o něco jde.

Tento měsíc jde o hodně: za pár dní rozdáme politikům karty na příští čtyři roky. Dáme jim moc a vliv, aby usměrňovali naše životy a rýsovali naši budoucnost. Pro někoho bude důležitější, jaké strana plánuje zavést daně, pro jiného, zda bude její lídr dostatečně silným vůdcem.

Nebudeme vám radit, ke komu se přiklonit, jste poučení čtenáři české politiky. Víte, že strana, která stojí a padá s jediným mužem, nemá očistné mechanismy. A když se její vůdce utrhne ze řetězu, není, kdo by jej zastavil.

Jednu prosbu proto máme: Jděte k volbám. Nenechte za sebe rozhodovat jiné.

Předvolební situace je přitom letos značně nepřehledná, žádný výzkum zatím nedokázal postihnout, jak se na voličských preferencích podepíše trestní stíhání pravděpodobného vítěze Andreje Babiše. Stále existují přinejmenším tři scénáře, co volby přinesou. Pavel Vrabec tyto scénáře vzal a v extrémní nadsázce na nich ukázal, v jaké realitě můžeme žít už za rok, v říjnu 2018. Budeme se chystat k předčasným volbám, nebo zemi ovládne premiér AB?

Andreji Babišovi se věnujeme v hlavním tématu čísla. Systematicky mapujeme byznysové aktivity tohoto nejvlivnějšího muže republiky. Díky přelomovému svědectví a dosud neznámým policejním dokumentům se nám podařilo zrekonstruovat, jakým způsobem se před lety pokusil ovládnout strategický státní podnik Čepro. K invazi mu měl dopomoci uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř.

Magazín si můžete jednoduše objednat a nechat poslat přímo domů. Jak postupovat, zjistíte na tomto odkaze ».

V říjnovém čísle pro vás máme i „historky z podsvětí“. Rekonstrukci, která dává jasnou odpověď na otázku, proč skončila neúspěchem snaha policie najít vraha romského bosse Antonína Běly a dalších deliktů z éry kmotra Františka Mrázka.

Trochu jiným deliktům, těm, které se opravdu složitě prokazují, se věnuje Jana Klímová v článku „Soláry: Hodně podvodů a malé ryby“. Po sedmi letech od fotovoltaické horečky, při níž zbohatli ti informovaní, bilancujeme, jak se stát vypořádal se solární mafií.

A nakonec je tu hudebník Ivan Král v rozhovoru, který potěší snad každého fanouška hudby. Po pár minutách čtení se ocitnete v legendární Továrně, kam „Ivánek“ přišel s Patti Smith, o kousek dál se povaluje Andy Warhol a támhle zkouší John Cale z The Velvet Underground nový riff…

Přeji vám ve volební místnosti šťastnou ruku.

Sabina Slonková