Envirocentrum otevírají Lesy ČR v jihočeském Milevsku

Enviromentální centrum otevřou Lesy České republiky 12. října v Milevsku v Jihočeském kraji. Podnik přišla jeho výstavba na 2,1 milion korun. Nové prostory budou zdarma využívat školy i veřejnost.

„Projektování a výstavbu jsme zahájili loni, práce skončily letos v září,“ řekl Josef Koubek, lesní správce z Tábora z podniku Lesy ČR. Lesní pedagogové dosud docházeli za školáky, ti nyní mohou vyrazit do centra vybaveného přenosnou audiovizuální technikou i lesními vzorky. Na Krajském ředitelství Lesů ČR v Českých Budějovicích dnes působí 17 vyškolených lesních pedagogů, v podniku je jich celkem 260. Pořádají vycházky, besedy, přednášky, kreativní dílny, soutěže i dny s Lesy ČR.

Lesní pedagogika je jednou z metod lesnické a environmentální výchovy, v níž je možné předat pravdivé informace o lese a hospodaření v něm prožitkovou formou díky poutavému vyprávění a hrám. Účastníci poznávají les všemi smysly, takže si vše lépe zapamatují. Podnik Lesy ČR patří mezi české průkopníky lesní pedagogiky, veřejnost touto formou vzdělává od roku 1999.

 

V Hradci Králové 9. října 2017

Mgr. Eva Jouklová  Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p. Tel.: 725 257 900 E-mail: jouklova@lesycr.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info