Městský soud v Praze ve středu zamítl žalobu České spořitelny na finančněporadenskou společnost Fincentrum kvůli využívání značek Premier a Moje zdravé finance. ČTK to sdělilo právě Fincentrum. Česká spořitelna (ČS) ale takovým rozsudkem nedisponuje, soudní spor podle ní trvá a do jeho ukončení jej nebude více komentovat.

S Fincentrem končíme, říká šéf České spořitelny. Vadí mu neetické chování společnosti

ČS oznámila ukončení spolupráce s Fincentrem a podáni žaloby na firmu počátkem tohoto roku. Fincentrum bylo jejím smluvním partnerem pro distribuci finančních služeb. Banka uvedla, že ukončila spolupráci na základě opakovaného jednání Fincentra, které bylo v neprospěch ČS nebo ji přímo poškozovalo.

"Pro Fincentrum je důležité, že se soud při jednání plně ztotožnil s hlavními argumenty Fincentra, tedy že Fincentrum používalo pouze své řádně registrované ochranné známky. Naopak ČS žaluje používání značky, kterou v době žaloby registrovanou neměla," řekl mluvčí Fincentra Miroslav Beneš.

Fincentrum již dříve uvedlo, že považuje nařčení z porušení ochranných známek za absurdní, a odkázalo na vlastní ochranné známky Fincentrum Premier a Fincentrum Platinum. Společnost uvedla, že pravým důvodem rozvázání spolupráce mohlo být přetahování zaměstnanců ČS do poradenské sítě Fincentra.

Fincentrum bylo založeno v dubnu 2000 a dlouhodobě se řadí mezi tři nejvýznamnější finančněporadenské společnosti v Česku a na Slovensku. Společnost založili v dubnu 2000 Martin Nejedlý a Petr Stuchlík. V roce 2013 vstoupili do společnosti mezinárodní investoři Arx Equity Partners a Capital Dynamics. Česká spořitelna je největší tuzemskou bankou podle počtu klientů.