ČSOB nabízí dva nové investiční fondy

ČSOB přichází s kompletním investičním řešením pro každého, i pro nováčky ve světě investic. Nový fond ČSOB Expertiza vyvážená bude vyhovovat opatrnějším investorům, zatímco ČSOB Expertizu růstovou ocení investoři, kteří se nebojí trochu riskovat s vidinou možného vyššího výnosu. Ve své tiskové zprávě to uvedla ČSOB Asset Management.

Do fondu lze vložit jednorázově větší částku, nebo ukládat pravidelně alespoň 500 Kč měsíčně. Foto: Pixabay

„ČSOB Expertiza vyvážená i růstová přinášejí zcela nový pohled na investování. Starosti s investováním necháte na našich expertech, kteří vaše peníze jednoduše spravují za vás,“ říká generální ředitel a předseda představenstva ČSOB Asset Management Jürgen Verschaeve.

Podle něj jsou nové fondy unikátní v tom, že se nesoustřeďují pouze na investiční cíl klientů, ale i na cestu, po níž se k němu dostanou, a proto věnují zvýšenou pozornost snaze o zmírnění rizika poklesu. „ČSOB Expertiza vyvážená i růstová jsou smíšené fondy, které ale s ohledem na aktuální dění na finančních trzích dokáží přibrzdit nebo naopak šlápnout na plyn a vytěžit tržní potenciál,“ vysvětluje.

„Investované peníze navíc nesázíme na jednu kartu a rozložíme je za vás napříč regiony, sektory i různými tématy. Do fondu můžete vložit jednorázově větší částku, nebo ukládat pravidelně alespoň 500 Kč měsíčně,“ dodává obchodní ředitel ČSOB Asset Management Libor Svoboda.

Investoři se nikdy nechovají zcela racionálně a jejich rozhodnutí často pohánějí emoce. Z výzkumů na akademické půdě v oblasti behaviorálních financí navíc jasně vyplývá, že investoři nevnímají výkyvy trhů směrem vzhůru stejně jako jejich pády. I dočasné ztráty portfolia vzbuzují v klientech daleko větší emoce než odpovídající zisky, uvádí tisková zpráva.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Investice

Půlení bitcoinu je za rohem

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k …

Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly

Hlavní index pražské burzy PX ve čtvrtek posílil o 0,18 procenta (1 550,34 b.). Ve čtvrtek nebyly zveřejněny žádné podstatnější korporátní informace. Zobchodovaný objem tvořil asi jen 80 procent dlouhodobého …

Akciové trhy: Praha na zelené nule

Po úterním výplachu, kdy evropské burzy výrazně ztratily, došlo ve středu ke korekci. Ale náš domácí index PX (+0,04 %, 1 547,54b.) vzrostl jen kosmeticky a skončil na zelené nule.  

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB