Komentář k trhu SPY 2.10.2017 – Market Profile®

Roční profil

Minulý týden byl jednoznačně růstový a trh opět překonal svá dosavadní maxima, a to bez očekávané korekce. Nezastavil se ani o důležitou rezistenci 200 % IB na 250,46. To potvrzuje, že růst je na základě změny fundamentu silný a nejsou dlouhodobí reakční prodávající. POC zůstává na 246,79. Dle ročního VWAP je stále aktuální významný support kolem 246,75, kde se nachází volume výběžek. Tato hladina je navíc podpořena stoupající 2.SD VWAP na 246,33. Dlouhodobé nastavení je stále long.

Roční MP: roční vývoj, hlavní roční TA - stoupající kanál, supporty

Roční MP: roční vývoj, hlavní roční TA – stoupající kanál, supporty

Roční VWAP: objemový výběžek, 2. standardní odchylka VWAP = support

Roční VWAP: objemový výběžek, 2. standardní odchylka VWAP = support

Měsíční profil

Na měsíčním profilu byla konečně překonána rezistence 150 % IB na hodnotě 250,03 a trh se rapidně přiblížil k další – tedy 200 % IB na 251,71. Nejbližším supportem bude bývalá rezistence 150 % IB a pak POC, které se nachází na 249,63. Ostatní supporty zůstávají v platnosti, nejsou však zřejmě pro nejbližší období aktuální. SPY uzavřel měsíc září nad oblastí hodnoty, kde schází reakční prodejci a růst je naopak podporován iniciativními nakupujícími. Měsíční profil zakončil ve tvaru písmene „P“, tedy růstově s odskočeným POC výrazně výše než v předchozím měsíci. Potvrzuje tak dlouhodobé long nastavení.

Měsíční MP: měsíční vývoj, "P" profil, nejbližší rezistence

Měsíční MP: měsíční vývoj, „P“ profil, nejbližší rezistence

Týdenní profil/denní profil

Týdenní profil nám ukazuje trendový pohyb, který přišel po rovnováze předchozího týdne. POC se nachází výrazně výše na 251,05 a trh uzavřel nad ním. V případě pondělního růstu se tak bude jednat o týdenní support.

Týdenní MP: týdenní vývoj, týdenní support

Týdenní MP: týdenní vývoj, týdenní support

Shrnutí

Přišel další prudší růst a trh vytvořil nová maxima. Na vyšších cenách je však zájem obchodovat a chybí zde výrazní reakční prodejci na všech časových pásmech, takže můžeme očekávat pokračování tohoto růstu, přinejmenším k otestování měsíčního 200 % IB.

[reklama]

Jan Vašíček
Obchodování na burze se jako koníčku při zaměstnání věnuji již od roku 2008, kdy jsem začínal na české burze. V roce 2010 jsem začal s obchodováním v USA, kde jsem rozvíjel obchodní strategie dle technické analýzy na indexových futures. Intraday trading je však časově náročný a postupně jsem zjišťoval, že pokud chci zůstat ve svém zaměstnání, tak to pro mě není to pravé. V roce 2011 jsem se na seminářích L. Turka a R. Dvořáka (CzechWealth) seznámil s obchodním přístupem na základě Market Profile®. Ačkoliv mě tento přístup okamžitě zaujal, plně jsem se mu začal věnovat až v roce 2013. Nyní Market Profile spolu s Price Action používám k analýze trhu pro obchodování opcí (především ETF SPY a TNA), což se dá časově dobře kombinovat s mým zaměstnáním a začínám jej postupně využívat také k swingovému obchodování měnových párů na forexu. K analýze trhu, z níž čerpám k psaní komentářů na tomto blogu, využívám software NinjaTrader® v kombinaci s vizualizacemi Market Profit Pack©. O investování se zajímám celkově, trading je mým koníčkem, který mi přináší možnost přivýdělku.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.