Vyženeme migranty, volá spokojený politik AfD, který velebil Wehrmacht

24.09.2017 22:00

Alternativa pro Německo (AfD) může slavit. Před čtyřmi roky získala tato strana jen necelých pět procent. Kritika eurozóny nestačila. O čtyři roky později však zažívá tato strana euforii. Téma odporu proti migrantům její výsledek posílilo nad úroveň třinácti procent. Politici AfD jsou si toho také jasně vědomi. A už těsně po uzavření volebních místností dávali najevo, že toto téma neopustí.

Vyženeme migranty, volá spokojený politik AfD, který velebil Wehrmacht
Foto: Václav Fiala
Popisek: Autobus AfD

„Domnívám se, že to, co prožíváme, není nic menšího než stranicko-politická revoluce. Téma migrantů budeme probírat. Je to téma, které bude rozhodovat o naší budoucnosti. Jasně také uchopíme otázku islamizace české společnosti. Té jasně říkáme ne,“ prohlásila europoslankyně Alternativy pro Německo Beatrix von Storch.

Podobná slova zaznívají také z úst dalších politiků AfD. „Poženeme je a vezmeme si svou zemi zpátky,“ komentoval odhady jeden z volebních lídrů strany, Alexander Gauland, na adresu migrantů. Jeho slova českým čtenářům přinesl server Lidovky.cz. Tyto názory rezonují především v někdejší komunistické části Německa, kde AfD získala až 21 procent. V západní části Německa strana dostala zhruba 11 procent.

Celý článek naleznete zde.

Sluší se také připomenout, že Gauland patří k těm politikům AfD, kteří nabízejí trochu jiný pohled na druhou světovou válku. Gauland před volbami prohlásil, že by Němci mohli být hrdí na to, co dokázali němečtí vojáci během dvou světových válek.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…