Hlavní obsah

Vězni utekli na svobodu, vykradli obchod a vrátili se zpět

Čtyři vězni z jednoho nápravného zařízení v americkém státě Mississippi se v úterý postarali o pořádnou rošádu. Na chvíli si odskočili na svobodu, jen aby mohli vyloupit nedaleký obchod a zase se vrátit zpět za mříže. Podle Daily Mailu ukradené zboží následně prodávali ostatním vězňům. Policie útěk nepostřehla, pachatele usvědčily až bezpečnostní záběry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru Mississippi News Now se incident odehrál ve městě Lexington. Levontaye Ellington, Travis Baker, Maurice Robertson a Jacquiez Williams údajně přelezli plot a zamířili do asi kilometr vzdáleného obchodu, kde jejich krádež zachytily bezpečnostní kamery.

„Odcizili cigarety, zapalovače, mobily a další věci, které se dají ve vězení dobře prodat,“ prozradil policista Robert Kirklin. Toho celá situace nesmírně překvapila. „Opravdu se chce někdo po úspěšném útěku z vězení vrátit? To je teda něco, stále tomu nemůžu uvěřit,“ svěřil se.

Vzhledem k tomu, že se pachatelům podařilo vplížit se zpět bez povšimnutí, celý incident ihned popřeli. A to i navzdory skutečnosti, že jich při činu zachytily bezpečnostní kamery. „Ačkoliv jim na záběrech nejde vidět do tváře, pachatele lze lehce identifikovat podle oblečení a tašek, které jsme u nich našli,“ popsal Kirklin. Podle Daily Mailu se neví, kvůli jakým trestným činům se čtveřice mužů do vězení v minulosti dostala, nyní jí však přibylo obvinění z krádeže.

Útěk potvrdil i šerif mississippského okresu Holmes County Willie March. Zároveň řekl, že celý policejní tým již pracuje na zlepšení zabezpečení areálu, aby se podobný případ nestal.

Reklama

Výběr článků

Načítám