Mark Zuckerberg chce do 18 měsíců prodat akcie Facebooku v hodnotě až 12,8 miliard dolarů

mark

CEO Facebooku Mark Zuckerberg

0Zobrazit komentáře

Zakladatel Facebooku, Mark Zuckerberg, je po dlouhá léta známý nejen tím, že stojí za největší sociální sítí vůbec, ale zároveň i svým celkovým jměním ve výši zhruba 71 miliard dolarů, které využívá k podpoře různých projektů skrz vlastní nadaci, jenž vede spolu s manželkou, Priscillou Chan. Jeho plán je se během prozatím neurčeného období zbavit 99 % všech svých akcií ve Facebooku a využít je především právě pro tyto účely.

Jeho vize nyní nabírá jasnějších obrysů. Dokumenty společnosti z pátku totiž hovoří o tom, že se Zuckerberg chce do 18 měsíců zbavit 35 – 75 milionů akcií Facebooku, které mají při aktuální ceně hodnotu 6 až 12,8 miliard dolarů. Postupný prodej bude vzhledem ke struktuře společnosti veřejný, a pravděpodobně veškeré peníze z něj budou poté převedeny do nadace.

volkov

Přečtěte si takéČeský designer vyřešil problém s horní částí nového iPhonu X. Návrh sdílel i youtuber Casey NeistatČeský designer vyřešil problém s horní částí nového iPhonu X. Návrh sdílel i youtuber Casey Neistat

Zuckerberg tak bude mít ve Facebooku po prodeji znovu menší podíl a mohl by přijít o svá majoritní hlasovací práva. O rozhodnutí, zda se vydá nový typ akcií, které by mu mohly kontrolu nad společností udržet, ale potenciálně snížit hodnotu již vydaných akcií, se uskuteční během následujících týdnů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym