Opce v praxi: Jak to funguje a jaké jsou výsledky

Poznáváte se?

Dostal jsem svolení od jednoho klienta anonymizovat a popsat jeho příběh tento rok:

   …jsem na opcích udělal drobnou chybku, kdy zrovna v té nejhorší době, jsem omylem zdvojnásobil riziko na call straně, když jsem vypisoval nový trade a zapomněl jsem , že ten minulý jsem neukončil a byl jen rolovaný, takže najednou jsem měl na call straně víc pozic než jsem chtěl a trh ještě pořád dál rostl. Naštěstí už k pozicím nedošel a v červenci to vše vyexpirovalo.

   To byly okamžiky , kdy jsem si přesně ošahal svou aktuální psychickou odolnost a zjistil velikost marginu, kdy už nespím klidně – velmi cenná informace.

   V EOT II jsem o prázdninách začal pomalu přidávat pozice, takže konečně se začíná velikost pozic v I. a II. téměř vyrovnávat. Mít plnou alokaci v EOT II od začátku roku, tak bude průběh ekvity mnohem víc sexy, ale na kdyby se nehraje.

   No letošek chápu jako velký trénink psychiky. Jako bonus je kladný zůstatek na účtu.

   Změnil jsem očekávání. Řekl jsem si, kolik procent bych dostal v bance? A bude lepší zhodnocení třeba 5% p.a.? Budu s takovým zhodnocením spokojený? Je reálné konzervativně a bez stresu udělat za zbytek roku nějakých 7k USD zisku? Budu s tímto výsledkem spokojen? Jelikož jsem si dokázal na vše odpovědět ano, ohromně jsem se psychicky uvolnil a jsem v srpnu již na 12%.

 

Kolegův účet k na hlednutí. Profit / Loss

clipboard01

   Ok..tohle je zkušenost, kdy kolega trochu přepálil alokaci oproti EOT, dokázal to srovnat a dokázal to srovnat si hlavně v hlavě. EOT-čka jsou o psychologii na signálech a čteních trhu v praxi.

Z kolegy se stává trader

Ví při jaké alokaci může v klidu spát. Ví jak je nastavena jeho hlava pro obchodování. Jaký risk ustojí, aby měl zisk větší než v bance, větší než kdekoli ve finančním světě.

Královský nástroj

Na trhu existuje spousta nástrojů jak predikovat trh, ale jen jeden je královský. Copak dokážete s vysokou pravděpodobností předpokládat, kam trh skončí na close dne ve středu a v pátek?

My to dokážeme přes Open Interesty a jejich vzájemné nastavení, kde nám řekne, kam se trh bude do konce obchodního dne „tlačit“ a opravdu je pravděpodobnost velká.

20170924-oi

 Navíc zde vidíme i kde mají pozice velcí hráči. To je velmi zásadní informace pro obchodování. Opět víme jak se můžeme zachovat a kam investovat, kde si umístit stop-lossy a kde počítat s výběrem zisků.

Predikce, výnosy a zisky

V rámci EOT máme k dispozici predikce, kam trh půjde. Fungují velmi dobře. Z toho také odvozujeme naše výsledky a zisky. Jaké jsou způsoby predikcí? Jaké jsou zisky a výsledky EOT I. a EOT II. ?

Na to se podívejte v neděli  ve 20:00 v živém vysílání, kde Martin rozebere EOT I a II krok za krokem.

Uvidíte, jaké používáme nástroje. Uvidíte, jak fungují EOT I. a EOT II.. Uvidíte výsledky. Registrujte se včas a nezmeškejte živé vysílání.

God bless !

Švéd

David Ševčík (Švéd)
Jsem opční obchodník od roku 2000. Dnes vedu skupinu 1.500 traderů na Discordu, ročně jdeme pro 200% a víc. K obchodování používám jednoduché strategie se statistickou výhodou: Momentum, následování velkých hráčů, breakout v kombinaci s technickou analýzou. S pokročilejšími kolegy sdílíme také obchody podle dark poolu, atd.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.