Volkswagen zvažuje přesunout výrobu Superbů do Německa. Odbory nesouhlasí

Výroba automobilů

Volkswagen zvažuje přesunout výrobu Superbů do Německa. Odbory nesouhlasíNOVÉ
Škoda Superb na autosalonu Foto:

FOTO: Shutterstock

1
Domov
Sdílet:

Škodovka se stala obětí vlastního úspěchu. Továrny Škoda Auto v Česku nestíhají uspokojit poptávku. Mateřský koncern Volkswagen proto zvažuje, že přesune výrobu modelu Superb do Německa. To se ale nelíbí odborářům, informuje server ihned.cz.

Továrny největšího českého výrobce aut jedou naplno celý týden, přesto nestíhají vyrábět vozy dostatečně rychle. Taktéž se chystá výroba nových modelů, které by měly přitáhnout nové zákazníky, očekává se tedy, že poptávka ještě stoupne.

Vedení firmy tedy plánuje rošádu a přesunutí výroby některých modelů jinam. Podle odborářů nejspíše půjde o nástupce současného Superbu. „Zvažuje se přesun následníka modelu Superb do daleko dražší lokality v Německu, čemuž hodláme zabránit,“ řekl Jaroslav Povšík, šéf odborářů ve škodovce, pro list Škodovácký odborář.

Podle ihned.cz vedení firmy přesun výroby nevyvrátilo, ani nepotvrdilo.

Přesouvání modelů mezi firmami koncernu je normální. Škodovka v České republice vyrábí modely Seat, v Rusku se montují vozy Yeti.

Rozšíření výroby v Česku není příliš pravděpodobné. Přes nadprůměrné mzdy se v Česku do automobilky nehlásí pracovníci. Firma již nyní najímá zaměstnance z Ukrajiny. Je tedy jisté, že další zvýšení výroby škodovka v Česku nezvládne. Uvažuje se tedy o přesunutí výroby nových Superbů do Ingolstadtu, kde sídlí sesterská Audi. Ta má naopak podvýrobu, neboť čelí konkurenci Mercedesu a BMW.

Nástupce Superbů ale nevyjede dřív než v roce 2020, plán se tedy může změnit.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Čtěte také: 40 tisíc měsíčně odborářům ve Škodovce nestačí. Tlačí na vedení firmy

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články