S novou aplikací IKEA Place si můžete díky rozšířené realitě zkusit umístění nábytku v domácnosti

Filip HouskaFilip Houska

ikea-place
0Zobrazit komentáře

ARKit, balíček nástrojů pro rozšířenou realitu, koluje mezi vývojáři již od vydání první beta verze operačního systému iOS 11. Během této doby stihli navrhnout řadu zajímavých aplikací vyobrazujících využití této technologie. Mezi ně se řadí i IKEA, švédský nábytkářský gigant, který nově spouští aplikaci Place.

Place funguje tak, jak by každý ve spojitosti s rozšířenou realitou očekával – dokáže umístit jakýkoliv nábytek, který IKEA nabízí, do konkrétních prostorů, což má co nejpřesněji ukázat, zdali tam ideálně sedí, respektive koresponduje s okolními prvky. To se může především hodit během designování nového obývacího pokoje, kuchyně, kanceláře nebo studia.

null

Přečtěte si takéTakto bude vypadat zmenšená verze asistenta Google Home s poloviční cenouTakto bude vypadat zmenšená verze asistenta Google Home s poloviční cenou

Předtím, než bude možné zkoušet dosazovat různé produkty do reálných prostorů, je uživatel vyzván k rychlému zmapování vybrané místnosti. Následně se mu objeví nabídka více jak dvou tisíc doplňků, které může podle svého uvážení otáčet a posouvat. Možné je i použít několik produktů a prakticky si tak navrhnout celou místnost.

Aplikace zatím není dostupná na českém App Storu, nicméně je otázkou času, kdy bude podpora pro český trh zahrnuta. Dále je také nutné myslet na to, že Place funguje pouze na iPhonech 6s a výše a iPadech Pro s iOS 11.

https://youtu.be/-xxOvsyNseY

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym