Kupte si televizi. Na prodej je prý TV NOVA, zájem mají mít i Tvrdíkovi Číňané

20.09.2017 14:44

Server Echo24.cz přináší informaci o dle jeho slov nejvýznamnější změně vlastníka na českém mediálním trhu. Podle všeho je totiž ke koupi největší komerční televize v zemi, TV Nova. Potvrdily to zainteresované zdroje.

Kupte si televizi. Na prodej je prý TV NOVA, zájem mají mít i Tvrdíkovi Číňané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

TV Nova se podle všeho bude prodávat v balíku se slovenskou televizní stanicí TV Markíza a také stanicemi v Bulharsku a Rumunsku. A cena? Více než miliarda dolarů. Vyjednávání však je na samém začátku a potrvá měsíce.

Zájem o ni prý mají nejen čínští investoři zastoupení skupinou CEFC (s činovníkem Jaroslavem Tvrdíkem), kteří před nedávnem vystoupili ze společnosti Empresa Media, ale po TV Nova pokukuje i PPF Petra Kellnera. Ta zase pro změnu již jednou podíl v TV Nova držela. 

Původní text ZDE

Kromě nich se o Novu zajímá také Penta, v rovině spekulací se pak hovoří i o Andreji Babišovi, šéfovi hnutí ANO. „Jeho společnosti, zaparkované ve svěřenském fondu, by v kombinaci s vlastnictvím vydavatelství Mafra (MfDnes, Lidové noviny, TV Óčko, iDnes) a Rádiem Impuls mohly mít jednak problém s antimonopolním úřadem, ale také s finanční náročností celé akvizice,“ podotýká server Echo24.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…