Energetický a průmyslový holding podnikatele Křetínského koupil německou elektrárnu Mehrum

Energetický a průmyslový holding podnikatele Daniela Křetínského kupuje německou firmu Kraftwerk Mehrum, která vlastní stejnojmennou elektrárnu na černé uhlí. V úterý o tom informoval mluvčí holdingu Daniel Častvaj. Cena není známa.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský (ilustrační foto)

Daniel Křetínský (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Uvedl, že transakce podléhá schválení německého antimonopolního úřadu a její dokončení se očekává během října. Akcie firmy podle něj Energetický a průmyslový holding (EPH) získá prostřednictvím své dceřiné firmy EP Power Europe a následně převezme kontrolu nad elektrárnou.

Křetínský se stal většinovým vlastníkem Energetického a průmyslového holdingu

Číst článek

EPH kupuje elekrárnu od společností Enercity a BS Energy.

Černouhelná elektrárna Mehrum se nachází přibližně 20 kilometrů na východ od Hannoveru. Její instalovaný výkon činí 750 MW a zaměstnává přibližně 120 lidí. Instalovaný výkon největší české jaderné elektrárny v Temelíně je asi 2000 MW.

 „Elektrárny skupiny EPH ročně generují více než 100 TWh elektrické energie, což je v tomto ukazateli řadí na sedmé místo v Evropě,“ dodal Častvaj.

EPH je přední středoevropskou energetickou skupinou, která vlastní a provozuje zařízení v České republice, na Slovensku, v Německu, Itálii, Velké Británii a Maďarsku. Většinovým vlastníkem holdingu se letos stal Křetínský, který nyní drží 94 % akcií EPH. Firmu opustili podnikatel Patrik Tkáč a investoři spojení se skupinou J&T.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme