Švýcarská firma TICC slíbila do opavského fotbalu »nasypat« 170 milionů korun. Kupní cena podílu měla být 50 milionů, 20 milionů měly být finance na provoz v letošní sezóně a dalších 100 milionů měla dát firma jako dar. Jenže zádrhel se našel už poté, co měl zájemce odeslat kauci ve výši 10 milionů.

Opozičním zastupitelům města se také nezdálo, že na prvním důležitém jednání o prodeji podílu v klubu nedorazil žádný zástupce firmy. Při jednání přitom chyběla spousta podstatných informací, mezi nimi například důvod zájmu investovat tak vysokou sumu do druholigového klubu.

Opozice si zjistila, že za firmou stojí podnikatel, který figuruje ve více než 160 firmách a švýcarské kontrolní orgány s ním nedoporučují spolupracovat. Prázdninové jednání o prodeji se tak za účelem shromáždění informací odložilo na předposlední zářijové pondělí. Nic se ale nedělo.

„Pro mě to je nepředstavitelná šaškárna. Co se týče investora, to byla od začátku falešná hra. Vyvrcholila dnes jednáním zastupitelstva, které se nekoná, protože se o tom nikdo nechce bavit," řekl opoziční zastupitel Marek Veselý.

VIDEO: Druholigové zápasy mezi Opavou a Ostravou byly vždy vyhrocené

Video
Video se připravuje ...

Po konci zápasu se tábory Baníku a Opavy střetly v ulicích. Blesk - David Malík

Opozice se snažila jednání o fotbalovém klubu dostat do programu, koalice to ale neumožnila a následně zastupitelé nejednali vůbec, protože si neschválili program.

„Zájem vychladl. Nepředpokládáme, že by se jednalo dál. Prodej jsme ukončili,“ uvedl primátor Opavy Radim Křupala. Podle něj se ve fotbalovém světě ví, že je klub na prodej a nabídku na koupi může podat kdokoliv.

Fotbalistům SFC Opava utekl v minulé sezóně postup do první ligy o bod, a mezi elitu tak postoupil Baník Ostrava.