Krejčířova luxusní vila v Černošicích u Prahy patří do exekuce, do které se uprchlý podnikatel dostal kvůli dluhům. Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Její dovolání proti pravomocnému verdiktu odmítl Nejvyšší soud. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka. Odhadní cena nemovitosti přesahuje 97 milionů korun.

Pořizovací cena vily se pohybovala kolem 300 milionů korun, v současnosti však aukce začala na 65 milionech, kvůli tomu, že celý objekt chátrá. Několikrát se do ní vloupali zloději, na pozemek v červnu tohoto roku pronikla také skupina youtuberů.

Video
Video se připravuje ...

Tajné video z vnitřku Krejčířovy vily: Kluci, co ho natočili, skončili v klepetech! Aktu.cz

Cena může být nižší

Ve výsledku ale může nový majitel za vilu zaplatit méně než avizovaných sto milionů. Důvodem je právě jméno, se kterým je nemovitost spojována. „Při ceně dnešních nemovitostí se cena může vyšplhat opravdu vysoko. Možná může překročit i hranici sto milionů korun. Nicméně v tomto případě mám spíše pocit, že vědomí o předchozím majiteli prodeji spíše uškodí. Přeci jen devadesátá léta, která formovala jejího předchozího majitele, jsou na tomto objektu vidět a podle mého názoru bude objekt potřebovat citelnější rekonstrukci pro uvedení do současných potřeb,“ řekl pro Blesk.cz architekt Štěpán Toman.

Toho si všimli i youtubeři, kteří do vily pronikli. Údajně jim to ale nedělalo žádný problém. Celou akci ve vile Kateřině pochopitelně natočili a umístili na YouTube jako důkaz své trestné činnosti. Krejčířův dům celý prošli, na squashovém hřišti si zahráli fotbal, vyzkoušeli, zda je funkční záchod, jestli jde otevřít trezor, a probrali se i nábytkem, který ve vile stále je.

Vilu Krejčíř opustil v roce 2005, když utekl z Česka ve chvíli, kdy byl dům prohledáván policií. Vila s vnitřním i venkovním bazénem, saunou, výtahem, garáží pro šest osobních aut, objektem klubu v zahradě a venkovním sportovním hřištěm potřebuje podle zveřejněného znaleckého posudku opravy za miliony korun. Vliv na stav stavby mělo hlavně to, že v ní dlouhou dobu nikdo nebydlel.

Fotogalerie
41 fotografií