Přihlížíte propagandě teroristů, zahřmělo z Ankary do Berlína

17.09.2017 9:03

Turecké ministerstvo zahraničí si předvolalo německého velvyslance. Vládě v zemi půlměsíce se ani trochu nelíbí, že německé úřady nezarazily kurdskou demonstraci v Kolíně nad Rýnem. Informuje o tom server deníku Bild.

Přihlížíte propagandě teroristů, zahřmělo z Ankary do Berlína
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Turecká vlajka, graffiti.

Turecká vláda je pobouřena tím, že se v německém Kolíně nad Rýnem uskutečnila demonstrace Kurdů, respektive stoupenců Kurdské strany pracujících (PKK), a německé úřady tomu jen přihlížely. Kurdská strana pracujících je zařazena na seznam teroristických organizací. Jako první tuto stranu označila za teroristickou turecká strana, ale jak Spojené státy, tak Evropská unie argumenty Turecka uznaly.

Zřejmě i proto turecká státní agentura Anadolu napsala, že německé úřady přihlížely „teroristické propagandě“.

Demonstrace v Kolíně nad Rýnem se zúčastnilo asi dvacet pět tisíc lidí. Volali po tom, aby byl na svobodu propuštěn devětašedesátiletý Abdulláh Öcalan, představitel Kurdské strany pracujících, jenž byl odsouzen na doživotí.  

Celý článek v němčině naleznete zde.  

Bild připomíná, že od loňského neúspěšného pokusu o převrat v zemi půlměsíce jsou turecko-německé vztahy velmi napjaté. Napětí už dosáhlo takové úrovně, že německý ministr zahraničí, sociální demokrat Sigmar Gabriel, varoval Němce před cestami do Turecka a turecká strana na oplátku vydala stejné varování svým občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…