Olomoucký psí týden: Jak dopadnou tahanice o Andrův stadion, přerovská radnice a nevyhovující etický kodex katedry aplikované ekonomie

Napsal/a Ladislav Matoušek 16. září 2017
FacebookTwitterPocketE-mail

Psí přehled týdne toho nejdůležitějšího z uplynulého týdne si pro vás připravila regionální redakce HlídacíPes.org/Olomouc.

    • V článku redakce HlídacíPes.org/Olomouc se dozvíte, že se chystá vznik akciové společnosti, která má za úkol řešit odpad v kraji. Spolek Odpady Olomouckého kraje vznikl v roce 2015, aby se mohly obce v Olomouckém kraji připravit na plánovaný zákaz skládkování v roce 2024. Nyní podle veřejně dostupných smluv plánuje vznik akciové společnosti. Mělo by mu to pomoci v další činnosti.
    • Zastupitelstvo města Olomouc na svém 16. letošním zasedání schválili podle očekávání podpis partnerské smlouvy s čínským městem Kunming. V našem textu se dozvíte, že proti partnerské smlouvě byli jen čtyři zastupitelé, a jaké byly jejich důvody. Město Olomouc má celkem devět partnerských měst v Evropě jedno v USA a nově čínský Kunming. Jaké výhody Olomouci smlouva přinese se mlžete dozvědět v samotném článku.
    • Studentka chtěla vytvořit etický kodex pro katedru. Vedení katedry však o kodex nemá zájem, dokonce jeho vytvoření bránilo. Katedra aplikované ekonomie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci mohla mít vlastní etický kodex. Chtěla jej v rámci své diplomové práce vytvořit studentka Michaela Pavlová. Práce i tak vznikla, avšak s neobvyklou pozorností katedry. Jak moc katedru etika nezajímá, se můžete dočíst zde.
    • Olomouc je o smlouvu blíže k převzetí Androva stadionu. Najala si firmu na přípravu akvizice. O převzetí stadionu fotbalové Sigmy Olomouc do rukou města se hovoří již řadu měsíců. V červenci 2016 vedení města Olomouce rozhodlo o vypsání tendru na firmu, která vypracuje pro město analýzu a návrh, jak by se mělo při akvizici postupovat. Smlouvu letos v srpnu podepsalo s firmou Grand Thorton Advisory s.r.o. Podrobněji vše na našem serveru HlídacíPes.org/Olomouc
    • Zpravodajský server iDnes.cz vypracoval analýzu, která mapuje již zmíněné problémy s akvizicí Androva stadionu v Olomouci. Plán olomoucké radnice koupit od fotbalového klubu Sigma jeho Andrův stadion dostává jasnější kontury. Historickou transakci však provází také řada otázek i kontroverzních okolností. Jaká jsou pro a proti, kdo by na transakci vydělal a kdo tratil?
    • iDnes.cz dále poukazuje na problémy přerovské radnice. Koalice na radnici se pomalu rozpadá a po odchodu hnutí Za prosperitu Přerova vzniká menšinová vláda. Ve vedení města zůstali členové hnutí ANO a Společně pro Přerov, kteří tak hledají potřebného partnera, nebo podporu. Koalici dále opouštějí i nezávislí. podrobnosti najdete v článku.
    • Hanácký Večerník ve svém článku upozorňuje na marketingového experta Ondřeje Poláka. Tvůrce kampaně Hejtuj hejtmana lídra hnutí ANO 2011 Ladislava Oklešťka Ondřej Polák se podílí i na marketingu hnutí Starostové a nezávislí. Toto potvrdil lídr STANu v kraji Radim Sršeň. Polák navíc zpracovává marketingové služby pro Olomoucký kraj. Podle části opozice je zjevné, že za veřejné peníze pracuje na předvolební kampani hejtmana Oklešťka.
    • Olomoucké zastupitelstvo odhlasovalo koupi zimního stadionu. Podle některých krok vpřed, podle jiných obří tunel.

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Čtěte též

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)