Michek: Evropský soud byl zpolitizován

16.09.2017 13:01

V minulých dnech Evropský soud rozhodl, že stížnost Maďarska a Slovenska proti povinnému (nucenému) přerozdělování, většinou ekonomických migrantů z Řecka a z Itálie na jejich území, je bezpředmětná.

Michek: Evropský soud byl zpolitizován
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Petr Michek

Naopak rozhodl, že schválené kvóty pro jednotlivé země jsou podle unijní legislativy právně nenapadnutelné. Přitom Evropský soud nemá pravomoc vnucovat svou vůli suverénním státům, když chrání bezpečnost svých obyvatel a brání se nucené islamizaci svých území!

V tomto případě lze proto konstatovat, že rozsudek Evropského soudu byl zpolitizován a de facto vznikl na objednávku Evropské komise, která nehledá a neřeší příčiny migrační vlny, ale naopak následky své špatné politiky chce přenést na úkor států, které to nezavinily. A kdo toto rozhodutí odmítá, tak je prý nesolidární a je označen za xenosoba a měl by být trestán pokutami!?!

Evropský soud v tomto případě úplně opomenul "zvykové pravidlo", k němuž se přihlíží vždy v případech, když nelze nalézt společné stanovisko k závažným a významným rozhodnutím Unie. V takovém případě se odlišný názor či stanovisko jednotlivých zemí vzal v potaz, a ty měly možnost  zůstat bokem, nebo se hledalo takové východisko, které by bylo přijatelné pro všechny. V závažných případech se v minulosti vyjednávala v mnoha případech vyjimka, neboť v "různosti názorů a v jejich toleranci" měla být síla Evropské unie. Tentokráte tomu tak nebylo a naopak se přistoupilo k tvrdému nátlaku a vyhrožování pokutami!?!

Námitky Slovenska i Maďarska, že zde jde o vnitřní bezpečnost jejich zemí, byly odbyty a odmítnuty, přičemž bylo opomenuto, že smlouvy EU předepisují a vyžadují po jednotlivých státech řádnou ostrahu svých hranic! A tuto povinnost, země jako Řecko, Itálie, Francie a Španělsko v minulosti nedokázaly zajistit a nyní se snaží důsledky svého nekonání přenést na další členy Unie. Navíc lodě neziskovek ve spolupráci  s pašeráky migrantů většinou v minulosti sloužily jako taxi  služba pro migranty do Evropy a uvedené státy tuto známou skutečnost naprosto ignorovaly.

Maďarsko i Slovensko rozhodnutí Evropského soudu odmítají a nadále trvají na svém stanovisku uprchlíky nebrat. V souladu s nimi i další země Vyšegrádské čtyřky (Česká republika a Polsko) odmítají bruselský diktát v přerozdělován migrantů, neboť si daleko více cení bezpečnosti svých občanů, než vyhrůžek a pokut. Výstižně to komentoval maďarský ministr zahraničí Péter Szijjárto, který řekl: "Maďarská vláda považuje dnešní rozhodnutí nejvyššího soudu Evropské unie za otřesné a nezodpovědné. Toto rozhodnutí ohrožuje bezpečnost a budoucnost celé Evropy. Je v rozporu se zájmy evropských národů a pro maďarskou vládu je v plné míře nepřijatelné". A  dále pokračoval: "Rozhodnutí není právní  a odborné, ale politické. Mohl bych říci, že politika znásilnila evropské právo a evropské hodnoty".        

Polská premiérka Beáta Szydlová prohlásila, že Varšava bude i nadále odmítat přijímání migrantů na základě kvót a prezident České republiky Miloš Zeman k tomu řekl: "Myslím si, že se nesmíme hrbit, že bychom si neměli nechat vyhrožovat". A dále podotkl: "Kdyby bylo nejhůř, je vždycky lépe  vzdát  se  evropských dotací, než sem pustit migranty".

Vedení a stanoviska (nikým nevolené) Evropské komise působí, jako by pracovala v něčím žoldu na likvidaci evropských národů a evropské kultury. Cožpak nevidí, že "díky" migrantům a jejich z radikalizovaným potomkům, za posledních šestnáct let, zahynuly v Evropě tisíce lidí a více jak dvacet pět tisíc jich bylo zraněno?

Cožpak nevidí, že bruselské instituce Evropské unie již druhým rokem musí střežit ozbrojení vojáci? Že ve Francii je již druhým rokem vyhlášen vyjímečný stav a Coloseum v Římě hlídají vojáci s tanky? Vždyť Evropa je dnes již ve válečném  stavu s islámskými teroristy a Junckner a Merkelová se tváří, jako by se nic nedělo! Možná proto, že nemají děti a je jím jedno co se s Evropou stane, až zde nebudou.

Politická destabilizace středního východu a řady afrických států, nestřežené hranice EU, nedodržování evropských zákonů, nešťastné pozvání německé kancléřky A. Merkelové, neznalost historických souvislostí a snah o islamizaci Evropy v minulosti, politická naivita a nepředvídavost evropských politiků způsobila, že Evropa nezvládla migraci v minulosti a nezvládá ji ani dnes, a proto ji hrozí smrtelné nebezpečí. Přijmutím utečeneckých kvót by se nic nevyřešilo. Naopak by to povzbudilo a na sociální dávky přivábilo do Evropy další ekonomické migranty.

Přitom členové Evropské komise a Evropského soudu vůbec neberou ohled na mínění evropských obyvatel. Jak vyplývá z průzkumu institutu Nezopont, o kterém informovala maďarská  agentura MTI, tak dvě třetiny obyvatel střední Evropy odmítají kvóty na přerozdělování uprchlíků do jejich zemí. V průzkumu bylo dotazováno více jak 11 tisíc lidí ze střední a východní Evropy a také z Balkánu a  s kvótami nesouhlasí např. 94 % Slováků, 93 % Čechů, Moravanů a Slezanů, 89 % Bulharů, 87 % Maďarů, 82 %  Rumunů, 74 % Poláků, 71% Chorvatů, atd.

V západoevropských státech dnes žije více jak 50  milionů muslimů a porodnost jejich žen je oproti Evropankám vysoká. Evropě hrozí osud Kosova, kde muslimové během několika generací převýšili počtem domáci Srby a následně je z jejich země vyhnali. Bohužel státy NATO jim v tom velmi pomáhaly bombardováním Bělehradu!!! Dnes již mnozí ze západoevropských politiků vědí, že to bylo krátkozraké a kontraproduktivní rozhodnutí, které stálo mnoho nevinných životů.

A proto je nutné udržet si "chladnou hlavu" a všechny pokusy o rozmístění dalších muslimských uprchlíků po Evropě důrazně odmítnout. V prvé řadě je nutné podpořit porodnost domácí populace a zajistit její příznivý demografický rozvoj.

Pomáhat uprchlíkům se dá přece i jinak. Česká republika vyslala doposud více jak tisíc policistů a zdravotníků k ochraně schengenských hranic a na pomoc migrantům. Poskytli jsme velké množství techniky, humanitární pomoci a vybavení pro utečenecké tábory a jejich obyvatele a zároveň jsme  odeslali do Iráku, Jordánska, Libanonu a Turecka finanční pomoc pro utečence ve výši 640 milionů korun.

Migraci je nutné zastavit u jejího zrodu. Ve výchozích zemích je nutné stabilizovat jejich politickou situaci a pomoci jim nastartovat ekonomický rozvoj, aby jejich obyvatelé neměli potřebu cestovat do Evropy za sociálními dávkami, které by měly být sníženy, aby pro příchozí nebyly atraktivní.  A to by měl být hlavní úkol Evropské komise při řešení migrační krize! Vyhrožováním sankcemi a pokutami se  nic nevyřeší!

Mgr. Petr Michek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.