Multimediální umělec Floex představí společný projekt se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu

Multimediální umělec Tomáš Dvořák vystupující pod pseudonymem Floex a britský skladatel Tom Hodge představí v sobotu v legendárním Studiu 1 Českého rozhlasu svůj nový společný projekt, který vznikl na základě desky Portrait of John Doe, která vyjde na počátku příštího roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Floex

Floex | Foto: Standa Soukup

Oba hudebníci se již před lety setkali na jednom z hudebních festivalů v Berlíně a díky společné zálibě v elektronické hudbě, hře na klarinet a klavír se domluvili na případné spolupráci. Setkání vyústilo nejen ve společnou tvorbu hudby k počítačové hře (Samorost 3 pro remixes EP), ale také v řadu nahrávek příležitostných hudebních improvizací.

Jejich souhrn se stal podkladem desky Portrait of John Doe a ta pak přivedla tvůrce ke vzniku společného koncertního projektu, který propojuje elektronickou hudbu s akustickou za účasti Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou Marka Ivanoviče a pražsko-londýnské kapely ve složení Floex, Tom Hodge, Kim Sheehan, Chris Warner a Jakub Tengler.

„Spolupráce se symfonickým orchestrem není dnes nic neobvyklého. My jsme se ale snažili jít hodně do hloubky, o nějaké užší sepětí těchto hudebních složek. Na desce věci fungují jinak. Použili jsme na ní spoustu divných zvuků vytvořených komplexním elektronickým sounddesignérem. Ty jsme museli pro živé vystoupení přepsat do akustických bicích. Myslím, že ve výsledku vzniklo něco docela zajímavého," říká Floex.

Na pódiu se tak v sobotu sejde na šestačtyřicet hudebníků, aby představili Portrait of John Doe, příběh běžného člověka v moderní době, který se k jejím výzvám a nástrahám staví s humorem, nadsázkou a fantazií.

Koncert je již vyprodaný, ale některé z dalších uvedení projektu určitě za pozornost stojí.

Ilona Topolová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme