Nový iPhone X má nový displej a je voděvzdorný, chybí mu ale domovské tlačítko

Nový displej, schopnost rozeznávat obličeje a vodovzdornost. Tyto a další inovace nabízí zcela nový iPhone X, který v úterý v Kalifornii představila americká společnost Apple. Technologický gigant ukázal i novou verzi hodinek Apple Watch a vylepšenou verzi televize Apple TV.

Tento článek je více než rok starý.

Cupertino Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přístroj iPhone X již nemá displej z tekutých krystalů (LCD), ale displej OLED, který využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod a poskytuje jasnější barvy a větší kontrast. Displej OLED je i tenčí, což poskytuje více prostoru pro baterie.

Model iPhone X má skleněný povrch na přední i zadní straně, řekl na prezentaci ředitel Applu Tim Cook. Displej přístroje má úhlopříčku 5,8 palce (14,7 centimetru). Telefon je vyroben ze skla a nerezové oceli, což má zajistit voděvzdornost a odolnost vůči prachu.

iPhone slaví 10 let. Podívejte se, jak se od svých prvopočátku změnil

Číst článek

Přístroj už také nemá domovské tlačítko, takzvaný home button, které bylo dosud charakteristickým znakem iPhonu. Místo toho lze telefon uvést do provozu poklepáním na obrazovku.

Přístroj je s pomocí kamer schopen rozeznat obličej uživatele a díky tomu se odemykat. Umožní rovněž bezdrátové nabíjení a baterie má vydržet o dvě hodiny déle než u modelu iPhone 7.

Cena přístroje iPhone X začne na 999 dolarech (asi 21 800 korun). Příjem objednávek zahájí Apple 27. října s tím, že zboží slibuje zasílat od 3. listopadu.

iPhone způsobil před deseti lety mobilní revoluci. Teď Applu chybí duch Steva Jobse, míní experti

Číst článek

Firma v novém sídle v Cupertinu představila i další dva telefony, a to iPhone 8 a iPhone 8 Plus. První má úhlopříčku displeje 4,7 palce a druhý 5,5 palce. Oba mají některé vlastnosti jako iPhone X, ale jsou levnější a zákazníci je mohou získat již tento měsíc.

Firma se pochlubila i vylepšenými hodinkami Apple Watch série 3. Ta nabízí nové barvy, možnost propojení s komunikačními aplikacemi jako je WhatsApp a upozorňování na srdeční frekvenci uživatele.

Cook ukázal i modernější Apple TV 4K s vyšším rozlišením a schopností přenášet živě zpravodajství i sport.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme