Sedm podlaží a téměř 500 pokojů. Na Letné má vedle Sparty vyrůst Křetínského luxusní hotel

Firma AC Real Estate vedená podnikatelem Danielem Křetínským chce vedle stadionu pražské Sparty vybudovat luxusní Hotel Letná. Nová budova má mít sedm podlaží a 485 pokojů. V hotelu by se pak mohlo ubytovat až 1400 hostů. Součástí má být i kongresové centrum, kam by se vešlo až dva tisíce lidí. Pražský magistrát nyní otevřel cestu k získání potřebných povolení. První hosté by si hotel mohli prohlédnout za pět let, informoval server Lidovky.cz.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský (ilustrační foto)

Daniel Křetínský (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Hotel chce firma AC Real Estate, kde je předsedou představenstva Daniel Křetínský, vybudovat vedle stadionu Sparty, místo současného tréninkového hřiště klubu.

Širší chodníky, méně aut a bez tramvají. Václavské náměstí dostane novou podobu

Číst článek

Kromě stadionu by ho ještě ohraničovaly ulice Milady Horákové, železniční trať směrem na Kladno a vjezd do Bubenečského tunelu.

Pražský magistrát pak koncem srpna dospěl k závěru, že hotel nepředstavuje velkou zátěž pro okolí. „Na základě provedeného hodnocení a stanoviska orgánu ochrany přírody je možné označit vliv záměru na krajinný ráz v dotčeném území jako únosný,“ stojí podle serveru Lidovky.cz v rozhodnutí podepsané šéfem odboru ochrany prostředí Štěpánem Kyjovským.

„Hlavním argumentem bylo oznámení záměru včetně odborných studií, ze kterého bylo zřejmé, že záměr nemá významný vliv na životní prostředí,“ sdělil serveru mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Rozhodnutí ale zatím není definitivní, účastníci řízení se proti němu mohou odvolat. Čas mají do 2. října. Pokud námitky nikdo nepodá, může si firma zažádat o územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavba by mohla začít v roce 2019, první hosté se v něm pak mohli ubytovat o dva roky později.

„Bohužel v současném stadiu rozpracovanosti projektu je předčasné cokoliv komentovat,“ sdělil serveru Lidovky.cz mluvčí byznysových aktivit Daniela Křetínského Daniel Častvaj.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme