Lidé se vyslovili: Nejlepší by byla jednobarevná vláda ANO

09.09.2017 10:03

Sněmovní volby by v době před rozhodnutím vydat poslance ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka vyhrálo hnutí ANO se ziskem 28 procent hlasů. Průzkum agentury Focus přinesl Český rozhlas.

Lidé se vyslovili: Nejlepší by byla jednobarevná vláda ANO
Foto: repro ČT
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Ve sněmovních lavicích by se objevilo celkem sedm stran, místo současného Úsvitu by tam zasedlo uskupení Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamury. Z průzkumu také vyšlo najevo, že nejčastějším přáním občanů je jednobarevná vláda ANO. Volební účast by se pohybovala kolem 63 procent, k volbám by podle analytika společnosti Focus Filipa Rozsívala měli dorazit hlavně vysokoškoláci a lidé středního věku.   

V průzkumu na stříbrné příčce skončili sociální demokraté se ziskem 15,7 procenta hlasů. Třetí by pak skončili komunisté, následovaní ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. SPD by pak těsně překonala zisk pěti procent hlasů.

Původní text ZDE.

Kromě jednobarevné vlády hnutí ANO Andreje Babiše pak voliči nejčastějši zmiňovali také koalici ANO a ČSSD či pokračování stávající vládní koalice těchto stran s lidovci. Rozsíval pak dodal, že uzavření vládní koalice s ANO představuje bariéru volby takovéto strany zejména pro voliče TOP 09, ODS a Pirátů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…