Eurocenty pro Zemana? Fio banka odpustí prezidentským kandidátům poplatky za platbu v cizí měně

Banka, u které má transparentní účty většina prezidentských kandidátů, se nově rozhodla neúčtovat poplatky za příchozí platbu v zahraniční měně. Zjistil to Radiožurnál. Fio banka tak reaguje na snahu finančně poškodit prezidenta Miloše Zemana. Tomu jeho odpůrci začali posílat eurocenty, aby za příchozí platbu zaplatil poplatek 20 korun.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Rozhodnutí padlo v pondělí v podvečerních hodinách. Je to samozřejmě reakce především na kauzu současného prezidenta a jeho transparentního účtu. Tento způsob neúčtování poplatků se skutečně týká všech kandidátů a všech transparentních účtů,“ řekl mluvčí Fio banky Zdeněk Kovář.        

U Fio banky má transparentní účet pro financování kampaně vedle Miloše Zemana také textař Michal Horáček, bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek, lékař Marek Hilšer nebo hudebník Petr Hannig. U Komerční banky pak bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš.

Snaha finančně poškodit prezidentského kandidáta se objevila už v roce 2012, kdy lidé posílali haléře na transparentní účet tehdejšího kandidáta na hlavu státu Jana Fischera. Za každou příchozí platbu měl platit sedm korun. Banka mu pak poplatky odpustila.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme