Bandasky od mléka jako židle a stolky, traktor trčící ze zdi. Zetor bar slaví desáté výročí otevření

Zetor bar zprovoznili nadšenci do zemědělské techniky a především milovníci této značky traktorů.
Zetor bar je v Česku jen jeden. A už docela dlouho, jeho majitel Marek Sklenář ho otevřel v prosinci 2007, letos tedy slaví desetileté výročí.
Co ho k tomu vedlo? "Zjistili jsme, že bar Zetor mají i v Helsinkách, byli jsme se tam podívat. Ve světě je Zetor zvučná a známá značka. A přišlo nám líto, že u nás doma nikdo Zetor takto nepropaguje," říká Marek Sklenář.
A tak spolu s kamarádem, nynějším spolumajitelem, začali jezdit po výstavách, muzeích a burzách a sháněli díly, sbírali poklady a nakonec také koupili celé traktory. Tím vším pak bar vybavili.
Celý bar se nese v duchu zemědělství. Například barové stoličky stojí na konvích od mléka.
Foto: Zetor bar
Eva Srpová Eva Srpová
3. 9. 2017 8:30
V Brandýse nad Labem mají jeden netradiční podnik. Že se tak trochu vymyká gastronomickým zvykům v Česku, odhalí už jejich internetové stránky. Po jejich otevření se totiž ihned nastartuje motor s typickým zemědělským dvouválcovým zvukovým projevem. Zetor bar je poctou výjimečnému českému výrobci traktorů s více než šedesátiletou tradicí.

V Česku není mnoho gastronomických podniků, které by také potěšily automobilového nadšence. Ještě méně je ale těch, které skládají hold pracovním strojům.

Jeden takový ale mají v Brandýse nad Labem, láska ke značce traktorů je tu znát z každého detailu. Podívejte se do galerie na Zetor bar.

 

Právě se děje

Další zprávy