Hlavní obsah

Volkswagen v USA svolává passaty kvůli poruchovým palivovým čerpadlům

Německá automobilka Volkswagen svolává z amerického trhu 281 tisíc vozů Passat kvůli poruchovým palivovým čerpadlům, která mohou způsobit zastavení chodu motoru. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Passat 2.0 BiTDI

Článek

Opatření se týká modelů Passat CC vyrobených v období 2009 až 2016 a sedanů a kombíků Passat z let 2006 až 2010. Všechny mají čtyřválcové benzinové motory.

Automobilka uvedla, že problém spočívá v počítačové kontrole palivového čerpadla, která může ztratit kontakt a zastavit přísun paliva, a tudíž i chod motoru. Anebo naopak čerpadlo může běžet i po vypnutí motoru. Žádné nehody hlášeny zatím nejsou.

V červenci Volkswagen svolával do servisů velké množství vozů k úpravě softwaru pro brzdový systém. V Německu se opatření týkalo zhruba 385 tisíc aut značek VW, Audi a Škoda. V Česku šlo o 12 tisíc vozů, u samotné značky Škoda se akce týkala modelů Octavia vyrobených od 1. června 2008 do 1. června 2009. [celá zpráva]

Volkswagen v poslední době čelil problémům vyplývajícím z emisní aféry, jež vypukla v září 2015, kdy americká Agentura pro životní prostředí automobilku obvinila z manipulací při měření emisí u dieselových modelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám