KOMODITY: O poctivé práci

Většině z nás je to jasné. Na burze se vydělat nedá a k penězům se dá přijít jen a jen poctivou prací. To jsou reakce, které občas slýcháme ve svém okolí. Abych byl zcela upřímný. S tou druhou částí plně souhlasím. Bez poctivé práce, se ani na burze neobejdete. K tomu, aby člověk mohl tradingem, nebo investicemi vydělávat peníze, a to jak z poklidu svého domova, nebo třeba z thajské pláže je potřeba nějakou dobu skutečně tvrdě a poctivě pracovat.

Už ani nespočítám dny a týdny, které jsem za posledních patnáct let věnoval tomu, abych se něco nového naučil. Omezil jsem své koníčky na minimum. Pokud se chci něčemu opravdu věnovat a být v tom lepší, než většina ostatních (jak jinak na burze vydělat peníze, než být lepší, než ostatní!?), pak to jednoduše vyžaduje čas.

A nespočítám ani slepé uličky a ztráty, přes které jsem se za tu dobu musel přenést. U mě ani u nikoho jiného, koho znám, tomu nebylo jinak. O ztrátách toho vím opravdu hodně a vím toho také dost o tom, jestli to jde, vydělat na burze peníze.

Chodil jsem „do práce“ mnoho let sedm dní v týdnu, učil se stále nové a nové věci. Některé z nich byly, jak se později ukázalo často k ničemu. Za některé jsem dodnes vděčný „V práci“ se mi několik let nedařilo a za to, že jsem dřel sedm dní v týdnu jsem častěji peníze odváděl, než že bych nějaké dostával. Připadlo mi, že jsou všichni lepší, než jsem já. Když se ohlédnu nazpátek, nepřijde mi, že by moje současné zisky nepramenily z poctivé práce.

tsqxy

Ano, dnes si mohu dovolit vyjet v květnu na Šumavu a vrátit se nazpátek až v polovině října. V lednu vyrazit oslavit narozeniny do New Yorku a v průběhu jara si přiblížit léto na thajských plážích. Všechno je to ovšem jenom důsledkem poctivé práce. Nejsou to bezpracné benefity, které jsem získal jenom díky tomu, že jsem od přírody burzovní génius.

dsc_0115

Na počátku jara jsme udělali s Martinem dohodu. Martin byl zrovna po několika rozhovorech s lidmi tvrdícími, „že to nejde“ a já zase slýchal, že ten COT report moc nefunguje a že to „není tak jednoduché“. Dohoda zněla tak, že od května začnu obchodovat trochu jinak než v minulosti a přiblížím své obchody podmínkám, ve kterých je většina traderů. Všechno s jedním kontraktem a pokud půjde na komoditě zobchodovat mini kontrakt, pak to bude moje volba.

statement-1-5-23-8-2017

O tom, jestli to jde, nebo nejde vypovídá výpis z účtu. Za necelé čtyři měsíce zhodnocení téměř sedmnáct a půl procenta a vydělaných kulatých 7.777 dolarů, což je v přepočtu dnešním kurzem něco přes 170.000 českých korun. Ano, jde to i s jedním kontraktem, a jde to i s mini kontrakty. Jediné, co je potřeba, je poctivá práce.

Stáhněte si zdarma Komoditní manuál!

komodity manual

Komoditní manuál zdarma

——————————-

Ukážu vám moje kompletní know-how, krok za krokem:

komodity basic

Vstupte do mého komoditního kurzu!

———————

Jak jsem se dostal k obchodování komodit? Moje  „Cesta k tradingu“ je k dispozici v elektronické podobě.

pechbook

 

Václav Pech
Jako vysokoškolský pedagog jsem získal Ph.D. v oboru teorie řízení a krizového managementu. Na trzích se s vlastními penězi, či jako správce, pohybuji více než deset let. Většinu tohoto času také profesně. Studoval u mnoha profesionálů, mimo jiných i u Larryho Williamse, který patří dnes mezi tradingové legendy. Investice a burza jsou mým koníčkem i profesí - Jsem také investičním analytikem společnosti Broker Trust.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.