O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

Chrome Enterprise má podpořit adopci Chrome OS ve firmách

Adopci operačního systému Chrome OS ve velkých podnicích chce společnost Google podpořit novou službou Chrome Enterprise. Ta v nabídce nahrazuje tři roky starou předchůdkyni Chromebooks for Work. Oproti ní přináší řadu vylepšení, k nimž patří i plná kompatibilita s on-premise instalacemi MS Active Directory.

Adopci operačního systému Chrome OS ve velkých podnicích chce společnost Google podpořit novou službou Chrome Enterprise. Ta v nabídce nahrazuje tři roky starou předchůdkyni Chromebooks for Work. Oproti ní přináší řadu vylepšení, k nimž patří i plná kompatibilita s on-premise instalacemi MS Active Directory.

Služba Chrome Enterprise je v podstatě prémiovým předplatným či licencí, která rozšiřuje možnosti podnikového nastavení a správy operačního systému. Uživatelé mimo jiné získají podporu v režimu 24/7. Cena služby činí 50 dolarů ročně za zařízení. Společnost Google chce Chrome OS více prosadit v podnikovém segmentu. Zatím se jí daří prosazovat svůj počítačový operační systém a zařízení známá pod jménem Chromebook především ve školství a spíše jen na americkém kontinentu.

Nově přidaná kompatibilita s on-premise systémy MS Active Directory má podle zástupců společnosti Google odstranit jednu z nejčastějších bariér adopce Chromebooků ve firmách. Předchozí verze služby s názvem Chromebook for Work podporovala jednotné přihlašování – SSO – v produktech využívajících standard SAML. K nim patří například CA SiteMinder, Okta, Ping Identity nebo SimpleSAMLphp. Plná podpora rozšířeného řešení MS Active Directory ale chyběla.

Pozitivní ohlas by mezi podnikovými administrátory mohla vyvolat také možnost využití již provozovaných nástrojů kategorie Enterprise Mobility Management. Správu Chromebooků lze aktuálně realizovat v řešení VMware AirWatch, další analogické produkty přibudou v blízké budoucnosti.

Administrátoři rovněž získají možnost řídit aktualizace operačního systému, nástroj pro správu tiskových zařízení nebo přístup k nastavení vlastního podnikového obchodu s aplikacemi. Jeho funkcionalita je aktuálně vyvíjena a nabízena jako betaverze. Zaměřuje se primárně na zpřístupnění programů operačního programu Android, jež Chrome OS spustí.

chrome-enterprise-breakdown_400chrome-enterprise-breakdown_400

 


(23. 8. 2017 | Lukas_Kriz)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(5212)