Mobilní alternativa k tradičním bankám N26 má již půl milionu uživatelů po celé Evropě

Filip HouskaFilip Houska

n26-transaction-list-pulse
0Zobrazit komentáře

O německém fintech startupu N26, jehož byznys stojí na modernizaci a zjednodušení tradičních bankovních služeb, již bylo slyšet mnoho. Tato alternativa, která funguje online pouze v rámci mobilní aplikace a nabízí většině států (především evropských) možnost zřízení účtu do několika minut, zažívá poměrně úctyhodný růst, což serveru TechCrunch potvrdil i CEO Valentin Stalf.

Startup nově ohlásil, že pokořil hranici 500 tisíc uživatelů a jeho růst se od března, kdy denně generoval tisíc nových uživatelů, zvedl na 1 500 nových klientů za den. Stalf navíc dodává, že z více jak 60% je růst čistě organický, což by mohlo s postupem času vygradovat i díky reklamním kampaním, které by měly nalákat další nové klienty.

emoji

Přečtěte si takéNový internetový projekt ?.to vám umožní koupit si libovolnou emoji doménuNový internetový projekt ?.to vám umožní koupit si libovolnou emoji doménu

N26 uveřejnilo i další zajímavou statistiku – více jak 5 miliard eur (cca. 130 miliard korun) v transakcích, a to i přes situaci, že mezi klíčové trhy se aktuálně řadí „jen“ Německo, Rakousko, Francie, Španělsko a Itálie. Účet včetně oficiální platební karty MasterCard si však může zřídit kdokoliv, kdo je občanem konkrétního státu v Evropě, tudíž i ČR, nicméně s omezenými možnostmi (více zde). Služba se mimo jiné začíná otevírat také celému světu.

Na celé situaci je zajímavé to, že řada lidí (především však mladších jedinců od 18 do 34 let) dává přednost této online bance namísto zaběhlým institucím. Důvodů může být několik, avšak mezi ty hlavní se řadí možnost vyřízení z domova bez nutnosti navštěvovat pobočku, intuitivní ovládání v rozhraní telefonu a obecně rychlost služeb. Rozhodně zde existuje potenciál, že by se něco takového mohlo v budoucna stát standardem.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym