ČR a Slovensko jsou pro M7 Group klíčovými trhy, ukazuje hospodaření majitele Skylinku

21. srpen 2017

Jedničkou pro mezinárodní telekomunikační skupinu je Nizozemsko, kde firma v loňském roce hospodařila s obratem dosahujícím v přepočtu téměř čtyř miliard korun.

Česká republika a Slovensko jsou pro společnost M7 Group, která mimo jiné vlastní satelitního operátora Skylink, velmi důležitými trhy. Vyplývá to z hospodářských výsledků, jež se podařilo získat portálu Telecompaper. Česká republika a Slovensko coby jeden celek jsou druhým nejdůležitějším trhem v rámci celé skupiny. Za rok 2016 tu M7 Group měla příjmy ve výši 88,16 milionů euro, tedy v přepočtu přibližně 2,2 miliardy korun. Meziroční nárůst je 7,3 %.

M7 Group měla v loňském roce tržby ve výši 324,5 milionů euro, tedy v přepočtu 8,5 miliardy korun. Za tímto výsledkem stojí mimo jiné fůze M7 Deutschland a tím pádem meziroční nárůst o 6,9 %. Ve stejném období ovšem vykázal majitel Skylinku a dalších operátorů čistou ztrátu ve výši 13,98 milionů euro, tedy v přepočtu 364 milionů korun. V roce 2015 hospodařila firma s čistým ziskem 33.3 milionů euro (868 milionů korun). Co stojí za čistou ztrátou, kterou nyní M7 Group vykázala? Důvodem je zejména nutné zpětné úvěrové financování CDS Holdco V, telekomunikační firmy, která se stala součástí její rodiny.

autor: lukpo
Spustit audio