Fiala (ODS): Plány ČSSD na zvyšovaní daní jsou nepřijatelné. Nechme lidem jejich peníze

20.08.2017 13:57

Komentář předsedy ODS Petra Fialy k daňovým návrhům ČSSD.

Fiala (ODS): Plány ČSSD na zvyšovaní daní jsou nepřijatelné. Nechme lidem jejich peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

ČSSD je ve svých daňových návrzích nepoučitelná. Místo toho, aby nechala lidi na pokoji, chce jim po volbách podle vyjádření lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka zvyšovat daně. To je pro ODS zcela nepřijatelné. Zvýšení čistých mezd pro všechny zaměstnance cestou snížení daní je pro ODS i jedním ze základních kamenů Vyšehradské deklarace, kterou jsme představili tento týden. Celý text zde.

Nejhorší je, že pro své daňové experimenty nemá ČSSD žádný důvěryhodný plán. Jednou chce zvyšovat daně lidem s příjmy nad 50 tisíc hrubého, o pár týdnů později zjistí, že přestřelila, a mění názor - najednou je to přes 80 tisíc. Toto daňové střílení od boku nakonec nejspíš skončí tak, že ČSSD pro jistotu zvýší daně všem.

ODS naopak chce všem daně snižovat, aby lidem zůstalo více peněz. Zdůrazňuji: jejich peněz. Náš plán na snížení daní - a tedy zvýšení mezd - jsme představili už na jaře. Počítá mimo jiné se zavedením rovné, spravedlivé 15% daně z hrubé mzdy pro všechny zaměstnance, což by zvýšilo mzdy o cca 7 %. K tomu chceme i snížit odvody placené zaměstnavatelem.

Lidé se mohou spolehnout, že ODS své programové priority nezmění. Teď ani po volbách.

reklama

autor: PV

PhDr. Jiří Horák, Ph.D. byl položen dotaz

Hrozby

Obracím se na vás jako na zástupce této koalice. Odhlasovali jste, že je pro nás největším bezpečnostním rizikem ruský režim. Opravdu to tak je? Ruska se rozhodně nezastávám ani si nedělám iluze o tom, že nemá imperialistické ambice, ale v čem nás konkrétně ohrožuje? Myslíte, že by na nás zaútočilo,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Zachovejme svobodu pohybu v lesích

23:08 Zelení: Zachovejme svobodu pohybu v lesích

Informace na veřejném facebookovém profilu strany k plánovanému omezení vstupu do některých lesů