Opce: První cíl dosažen !

Na začátku roku jsme si v rámci Edukativních opčních tipů (EOT) dali cíl: Dosáhnout minimálně dvojnásobku toho, co stojí roční předplatné EOT. Nyní jsme v cílové rovince v rámci EOT II.

Co vlastně jsou EOT?

Pro zájemce o opční obchodování je připraven trénikový program od A do Z v rámci Online opčního kurzu. Zde se naučíte vše od základů opcí, přes konstrukci opčních strategií až po sledování fundamentů atd. Mnoho nováčků, ale i zkušených obchodníků, ovšem chce být dál v kontaktu a účastnit se přímo živého obchodování.

Můžeme si to přirovnat k autoškole. Online opční kurz vás naučí, co a jak používat. A pak nastupuje praxeEdukativními opčními tipy. Zde sledujte v přímém přenosu všechny vstupy i výstupy. Vidíte, kdy vstupujeme do obchodů, jak je upravujeme a kdy z obchodů vystupujeme.

Nejtransparentnější obchodování

To, že v rámci Edukativních opčních tipů vidíte v přímém přenosu všechny vstupy a výstupy, je to nejtransparentnější, co jen může být. Hodně obchodníků, ačkoliv EOT nejsou koncipovány jako investiční doporučení, Edukativní opční tipy přímo obchoduje na živých účtech. Sledují tak profesionálního opčního obchodníka v praxi a na vlastním účtu kontrolují, jak se v rámci EOT daří (anebo nedaří).

EOT I a EOT II

Edukativní opční tipy jsem začal zveřejňovat v roce 2015, původně pro uzavřenou skupinu absolventů opčního kurzu Martina Kopáčka. Ukázalo se, že absolventi EOT chápou a že jej umí používat i v praxi. Proto jsme EOT od roku 2016 dali k dispozici i dalším zájemcům z řad nováčků i zkušených opčních obchodníků.

Posléze jsem EOT rozdělil do dvou skupin. EOT I. je dynamičtější, agresivnější. Více se zde obchoduje, jak měsíční tak týdenní opce na indexy. Cílíme na vyšší zisky, akceptujeme větší počet obchodů. Používáme opční strategie Kreditní put spread, Kreditní call spread, Iron Condor.

Naproti tomu EOT II. je stavěn jako „pohoda, klídek, tabáček“ obchodování. Jde většinou o jeden až dva obchody měsíčně, kde ale cílíme na vyšší zisk. Osobně tomu říkám „důchodový fond“.

Garance dvojnásobku splněna

Jak jsem uvedl, na začátku letošního roku jsem se rozhodl dát k mému transparentnímu tradingu také osobní garanci. Zavázal jsem se předplatitelům EOT, že dokud neuděláme v EOT I. a v EOT II. zisk ve výši alespoň dvojnásobku, tak nebudou nic platit, dokud dvojnásobek nebude.

Popravdě jsem se těšil, že dvojnásobek zvládneme už PŘED prázdninami. No, letošní trh je z hlediska opčního obchodování těžký. I přesto tu máme fajn zprávu: V EOT II. máme dvojnásobek dosažen.

Zde vidíte tabulku obchodů, tak jak jsem je v přímém přenosu posílal všem předplatitelům EOT II. :

20170819-eot-ii-vypis-1 20170819-eot-ii-vypis-2 20170819-eot-ii-vypis-3 20170819-eot-ii-vypis-4

Na začáku roku, kdy jsem vyhlašoval garanci, byl kurz k dolaru 25,5 CZK/$

Tento týden jsme posledním obchodem zde v tabulce dosáhli celkového výnosu 855$ , což podle „startovacího“ kurzu je přes 21.000 korun. Dvojnásobek, který jsem v lednu garantoval, je při lednovém kurzu dosažen.

Samozřejmě že kurz dolaru je dnes jinde. Ovšem, kdo neváhal, ten vydělal … Doporučil jsem, jak víte z komentáře EOT (tzv. Čtení trhu, máte každý víkend v mailu), převod z $ na koruny, protože jsem čekal pokles kurzu. Převedli jste? Fajn, máte důvod k radosti.

Perlička: Kapitál zde, v EOT II. byl pouhých 5.000 $  Zde vidíte bankroll a procenta zisku :

20170819-eot-ii-vypis-5

EOT I.  : blížíme se !

V EOT I. zatím na dosažení garance nejsme. Jak jsem psal, trh je letos pro konzervativní opční obchodníky (a já konzervativní jsem) opravdu složitější, než byly předchozí roky. Nevadí. Jsem rád, že vám v EOT I. mohu ukázat, jak se bráníme proti nepřátelskému trhu, jak chráníme zisky a jak chráníme kapitál.

Garanci se přesto pomalu blížíme. Nikdo nemá křišťálovou kouli, ale do konce roku zbývá ještě řada měsíců a tak máme čas v klidu si ten dvojnásobek „doobchodovat“.

Jdete s námi?

Edukativní opční tipy jsou pohledem přes moje rameno. Vidíte v přímém přenosu všechny moje obchody. Vstupy, výstupy, řízení pozice. Každý týden navíc dostáváte rozbor toho, co jsme během týdne společně zobchodovali i přípravu na další týden.

EOT dělám i pro ty z vás, kteří máte malé účty – nemá smysl vám před nosem mávat milionovými účty, když většinou začínate na skromnějších účtech. Velcí obchodníci si pozice v EOT snadno vynásobí na svůj kapitál. Samozřejmě, berte vše především jako vzdělávací a praktickou ukázku, nikoliv jako investiční doporučení.

Podrobně o EOT a o tom, jak můžete mezi nás nastoupit, si přečtěte zde. Všichni předplatitelé mají nejen zasílání EOT v přímém přenosu, ale navíc také archiv všech Čtení trhu, kde si mohou vše dohledat zpětně. Včetně mých popisů postupů, výkladu mého stylu obchodování atd.

God bless!

Švéd

 

David Ševčík (Švéd)
Jsem opční obchodník od roku 2000. Dnes vedu skupinu 1.500 traderů na Discordu, ročně jdeme pro 200% a víc. K obchodování používám jednoduché strategie se statistickou výhodou: Momentum, následování velkých hráčů, breakout v kombinaci s technickou analýzou. S pokročilejšími kolegy sdílíme také obchody podle dark poolu, atd.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.